Αθλητικά Νέα

Τρίποντο για τη Νέα Σαλαμίνα με… ΔΙΑΤΑΓΗ «Βασιλιά» και Βεσελόφσκι!

Μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Ομόνοιας πέτυχε στο «Αμμόχωστος» η Νέα Σαλαμίνα, μετά από ένα δραματικό παιχνίδι, έσπασε την… «κατάρα» μετά από πολλά χρόνια και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Από την άλλη, το «τριφύλλι» το οποίο έχασε πέναλτι με τον Χριστοφή στις καθυστερήσεις για να σώσει τουλάχιστον τον ένα βαθμό, υπέστη την τρίτη συνεχόμενη ήττα του και έχασε και άλλο έδαφος στη μάχη που θα δώσει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 

Το νικητήριο γκολ της ομάδας της Αμμοχώστου, σημείωσε ο Κίνγκσλεϊ στο Α΄ ημίχρονο.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν την εστια του Βεσελόφσκι.

Σταδιακά, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, όμως η Ομόνοια δημιούργησε δύο ευκαιρίες για γκολ, με τους Ντάρμπισαϊρ (14΄) και Γκόμεζ (18΄), ενώ η Νέα Σαλαμίνα είχε μία καλή στιγμή με τον Φουστάρ στο 15΄.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως, οι οποίοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, άνοιξαν το σκορ στο 21΄ με τον Κίνγκσλεϊ και από εκείνο το σημείο και μετά, ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και έλεγχαν το ρυθμό, απέναντι σε μία Ομόνοια που έδειχνε να τα… έχει χαμένα μετά το 1-0 και προσπαθούσε να βρει τα πατήματα της.

Μάλιστα, η Νέα Σαλαμίνα έχασε και δύο κραυγαλέες ευκαιρίες για να αυξήσει το προβάδισμα της, με τους Ελουντού στο 24΄ και Κορρέια στο 42΄, ενώ το «τριφύλλι» είχε δύο καλές στιγμές με τον Ντάρμπισαϊρ στο 32΄ και 44΄.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μέρος ανήκε στην Ομόνοια, η οποία είχε την κατοχή μπάλας και πίεσε κατά διαστήματα για την ισοφάριση, χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες στο ξεκίνημα, με τους Μόντες (51΄) και Εντρένα (54΄), όμως από το 60΄ μέχρι το 80΄, η υπεροχή της ήταν ανούσια, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν αποτελεσματικά τους διαδρόμους προς την εστία του Βεσελόφσκι.

Παρ΄ όλα αυτά, οι «πράσινοι» είχαν κάποιες προϋποθέσεις για γκολ, ενώ στο 80΄ ο Ντάρμπισαϊρ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1.

Η Νέα Σαλαμίνα απάντησε στη συνέχεια με τον Αζίζ, που αδράνησε και δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς με δεύτερο γκολ, με την Ομόνοια να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Ντάρμπισαϊρ στο 86΄!

Οι «πράσινοι» όμως πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό για να σώσουν έστω το βαθμό και στο 90΄+2΄, έχασαν ΚΑΙ πέναλτι με τον Χριστοφή, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Βεσελόφσκι και χάρισε στην ομάδα του μία ιστορική νίκη επί της Ομόνοιας.

Κίτρινες: Παύλου, Μαργκάσα, Τιάγκο / Εντρένα, Μόντες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νέα Σαλαμίνα (Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Χριστοφόρου, Γκολομπάρτ, Φουστάρ, Κορρέια (75΄ Κωστή), Μαργκάσα, Τιάγκο, Νουρ, Ελουντού (63΄ Αζίζ), Κίνγκσλεϊ, Παύλου.

Ομόνοια (Ολίβα): Μεχίας, Κούσουλος, Πρτσε, Ενρίκεζ, Γκαφούρ, Σοάρες (68΄ Αλμπίν), Εντρένα (58΄ Χριστοφή), Αντόνια (43΄ Μόντες), Γκόμεζ, Λόπεζ, Ντάρμπισαϊρ.

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

4ος Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας

 

Πουρσαϊτίδης: «Θέλαμε τη νίκη για να κερδίσουμε το σεβασμό όλων των ομάδων»

Δείτε τι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα της Νέας Σαλαμίνας με αντίπαλο την Ομόνοια, ο προπονητής της Αμμοχωστιανής ομάδας, Σάββας Πουρσαϊτίδης.

Αναλυτικά:

“Ξέραμε ότι ως τώρα η ομάδα έχει δείξει μια δυναμική και θέλαμε να κερδίσουμε την Ομόνοια, για να κερδίσουμε τον σεβασμό από όλες τις ομάδες, γιατί ο στόχος μας φέτος είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από ότι πέρσι.

Να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε το σεβασμό του κόσμου. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, ενώ και στο δεύτερο είχαμε πολύ καλές κόντρα επιθέσεις.

Με τα καλά μας και με τα κακά μας, μετά από χρόνια κερδίσαμε μία μεγάλη ομάδα. Δείξαμε και με άλλες μεγάλες ομάδες όπως είναι το ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ, ότι είμαστε μέσα στο παιχνίδι και δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα, αλλά το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς είναι το επόμενο.

Πρέπει τώρα να προσγειωθούμε για το επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας και θεωρώ ότι έχω ώριμα παιδιά στην ομάδα. Αν θέλουμε να εξαργυρώσουμε τη μεγάλη νίκη σήμερα, θα πρέπει να κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι.

Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο μας που ήρθε σήμερα και μας βοήθησε. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη, αφού δώσανε τα πάντα. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Ομόνοια και στον προπονητή της».

Σχετικά νέα

X
Translate »