Εκπαίδευση

Τρέχουν να κάνουν τις δουλειές των εκπαιδευτικών οι γονείς

Τα πρώτα προβλήματα ένεκα των μέτρων που αποφάσισαν και έθεσαν από σήμερα σε εφαρμογή οι εκπαιδευτικοί κάνουν την εμφάνισή τους με το καλημέρα της νέας σχολικής χρονιάς. 

Ανάμεσα στα μέτρα που αποφάσισαν και έβαλαν σε εφαρμογή οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, είναι όπως τα μέλη τους απέχουν από τον έλεγχο και τη διανομή των βιβλίων.

Τα…σπασμένα της κρίσης που μαίνεται ανεξέλεγκτη στον τομέα της εκπαίδευσης-και ειδικά των μέτρων που εφαρμόζουν από σήμερα οι εκπαιδευτικοί-, πέραν των χιλιάδων μαθητών που αναπόφευκτα θα επηρεαστούν, πληρώνουν και θα πληρώσουν εκ των πραγμάτων και οι γονείς.

Συγκεκριμένα, με τη διαβάθμιση επείγον, τοπικοί σύνδεσμοι γονέων καλούν εθελοντές γονείς να μεταβούν στα σχολεία για τη διαδικασία διαχωρισμού των βιβλίων.

Μήνυμα το οποίο έφθασε στον REPORTER και αφορά τη σημερινή μέρα, αναφέρει:

«Καλούνται εθελοντές γονείς με παιδιά στο Λύκειο για διαχωρισμό βιβλίων. Σήμερα η ώρα… μέχρι αργά στην αίθουσα…».
Την ίδια ώρα, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση και σε πολιτικό επίπεδο.

Σε σημερινή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε:

«Είναι με έντονη ανησυχία που διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, η οποία προκάλεσε την κρίση στην Παιδεία με τις μονομερείς αποφάσεις της, συνεχίζει με αλαζονεία και αυταρχισμό να εκτραχύνει την κατάσταση. Οι δηλώσεις αξιωματούχων των κυβερνώντων φανερώνουν ότι έχουν αποφασίσει να οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα και να προκαλέσουν χάος.

Κάθε κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε χώρα, έχει την πρώτιστη ευθύνη να επιδιώκει το διάλογο και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να εξομαλύνει καταστάσεις και όχι να προκαλεί κρίσεις. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Η κυβέρνηση αντί να υιοθετήσει την πρόταση των εκπαιδευτικών οργανώσεων και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για πάγωμα των μονομερών αποφάσεων, απόσυρση των μέτρων και έναρξη διαλόγου επιλέγει την οδό της σύγκρουσης και της ανωμαλίας.
Με τη συμπεριφορά και τις επιλογές τους, οι κυβερνώντες πλήττουν την παιδεία και το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας.

Ο ΔΗΣΥ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής: 

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επαναλαμβάνει και σήμερα πως προτεραιότητά μας είναι το καλύτερο για τις χιλιάδες των μαθητών μας. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να απεργήσει και αυτό είναι σεβαστό. Με τα μέτρα όμως που ανακοινώθηκαν από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ποιον θέλουν να θυματοποιήσουν και ποιον να ταλαιπωρήσουν; Η μη διανομή των βιβλίων στους μαθητές όχι μόνο δεν ενισχύει τις 120 χιλιάδες των μαθητών μας, αλλά σέρνει στην διελκυστίνδα και το δημόσιο σχολείο, που λένε πως θέλουν να προστατέψουν, αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Η απόφαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων να ζητήσουν πιστοποίηση ως προς την ασφάλεια των κτηρίων και την υγεία των μαθητών και των εργαζομένων είναι πολύ σωστή. Το ερώτημα είναι γιατί δεν είχαν την ίδια ευαισθησία και τα προηγούμενα χρόνια; Μήπως τα σχολεία μας ξαφνικά έγιναν επικίνδυνα ή μήπως τόσα χρόνια η ευαισθησία αυτή δεν ήταν προτεραιότητα για τους οργανωμένους εκπαιδευτικούς;

Ως προς τη σημερινή καταγγελία των συνδικαλιστών στην αστυνομία, αυτή είναι απαράδεκτη. Αν όντως τους ενδιέφερε η ουσία της καταγγελίας, αυτή δεν έπρεπε να γίνει μόνο κατά του υπουργού της Παιδείας, του κ. Χαμπιαούρη,  αλλά κατά ολόκληρης της Κυβέρνησης. Οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου δεν είναι αποφάσεις ενός υπουργού, αλλά έντεκα υπουργών και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκτός και αν τελικά ισχύει, αυτό που εμείς δεν συμμεριζόμαστε, πως το ζήτημα είναι προσωπικό.

Με τους τόνους στα ύψη, με καταγγελίες και με μέτρα πλήττονται όλα όσα λεν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πως θέλουν να προστατέψουν: Το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές, τους χιλιάδες των φιλότιμων εκπαιδευτικών και ολόκληρη την κοινωνία. Χωρίς διάλογο δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα. Καλούμε και σήμερα τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να προσέλθουν σε ένα δημιουργικό  διάλογο, αποδεχόμενοι την τελευταία πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα αφορά πέραν των τεσσάρων μέτρων το σύνολο των ζητημάτων της παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος».

Σχετικά νέα

X
Translate »