Breaking News

Αναπτυξιακά Έργα

Το 2019 οι πολεοδομικές άδειες για Kition Tower και πεντάστερο

Η αίτηση θα εξεταστεί αρχικά από την επιτροπή Πολεοδομίας του Δήμου Λ/κας και στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο κεντρικό Τμήμα Πολεοδομίας

Τον επόμενο χρόνο τοποθετούνται οι εξελίξεις για έκδοση πολεοδομικών αδειών όσον αφορά το εντυπωσιακό Kition Tower που θα προβάλλει πίσω από την παραλία των Φοινικούδων και το πεντάστερο ξενοδοχείο που προγραμματίζεται να ανεγερθεί στο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας. Και για τα δύο κτήρια οι αιτήσεις για πολεοδομική άδεια έχουν προ πολλού υποβληθεί στον Δήμο Λάρνακας που είναι η πολεοδομική αρχή, ενώ για το Kition Tower έγινε και η παρουσίαση της περιβαλλοντικής μελέτης στο Τμήμα Περιβάλλοντος. Πρόκειται για το ψηλότερο κτήριο που θα κτιστεί στη Λάρνακα, με 22 ορόφους, για το οποίο χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη, όσον αφορά το ύψος του κτηρίου, του κεντρικού Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως στη Λευκωσία. Αρμόδια πηγή δήλωσε στον «Π» ότι στις 27 Σεπτεμβρίου θα συνέλθει η επιτροπή Πολεοδομίας του Δήμου Λ/κας για να εξετάσει όλες τις αιτήσεις (είναι γύρω στις 6-7) που εκκρεμούν για ανέγερση ψηλών κτηρίων στη Λάρνακα και ακολούθως οι αιτήσεις θα παραπεμφθούν ενώπιον του κεντρικού Τμήματος Πολεοδομίας για να δώσει το πράσινο φως.

Εκ παραδρομής στην έκδοσή μας την περασμένη Δευτέρα γράψαμε ότι η αίτηση για πολεοδομική άδεια του Kition Tower εκκρεμεί ενώπιον του κεντρικού Τμήματος Πολεοδομίας στη Λευκωσία. Η πραγματικότητα είναι ότι η αίτηση θα εξεταστεί αρχικά από την επιτροπή Πολεοδομίας του Δήμου Λ/κας και στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο κεντρικό Τμήμα Πολεοδομίας για έγκριση του ύψους του κτηρίου. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για τη μεγάλη ανάπτυξη στις Φοινικούδες. Όπως πληροφορούμαστε, για τα δύο μεγάλα αυτά έργα θα απαιτηθεί πολεοδομική άδεια κατά παρέκκλιση. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, γι’ αυτό παραμένει άγνωστο πόσους μήνες θα διαρκέσει. Ειδικά για το Kition Tower εκτιμάται ότι υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις η πολεοδομική άδεια θα εκδοθεί τους πρώτους μήνες του 2019.

Πηγή: www.politis.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »