Εκπαίδευση

Το Υπ. Παιδείας αναβάθμισε κλάδους ξενοδοχειακών επαγγελμάτων και επισίτισης

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, «στο πλαίσιο του συνολικού εκσυγχρονισμού της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, προχώρησε στην αναβάθμιση της λειτουργίας των κλάδων ξενοδοχειακών επαγγελμάτων και επισίτισης, προσφέροντας στους μαθητές μας ευκαιρίες, ώστε να ακολουθήσουν τομείς που παρουσιάζουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και κατ’ επέκταση μεγάλες πιθανότητες εργοδότησης», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή βράβευσης των μαθητών που έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό Έκθεσης με θέμα «Γνωρίστε την Κύπρο σε έναν τουρίστα: Τουριστικές περιηγήσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών», ο κ. Καδής είπε ότι «η εξασφάλιση ποιοτικού τουρισμού είναι ένα βασικό ζητούμενο, το οποίο αναμφίβολα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».

«Οι φυσικές ομορφιές του νησιού μας και το συνεχώς εμπλουτιζόμενο τουριστικό προϊόν σε συνδυασμό με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, συμβάλλουν στη σημαντική αύξηση του τουρισμού, δημιουργώντας παράλληλα ευοίωνες προοπτικές στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων και γενικότερα στην οικονομία», είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ.

Στην τελετή, που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, ο κ. Καδής είπε ότι ο Διαγωνισμός που προκήρυξε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

«Η όλη διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης προσπάθειας του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου για ενημέρωση των νέων μας γύρω από θέματα σχετικά με την τουριστική βιομηχανία του τόπου μας», είπε.

Ανέφερε ότι «η εύστοχη θεματολογία του Διαγωνισμού κινητοποίησε το ενδιαφέρον των μαθητών να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους και κυρίως να κατανοήσουν ότι το περιβάλλον, η ιστορία, η παράδοση και ο πολιτισμός μας αποτελούν πλούτο και κληρονομιά, που πρέπει να εκτιμήσουμε, να διαφυλάξουμε και συνάμα να προβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Τα παιδιά με τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο Διαγωνισμό κατάφεραν να αναδείξουν τις ιδιαιτερότητες που διαφοροποιούν το νησί μας από άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς. Μέσα από προσωπικά τους βιώματα και εμπειρίες, περιέγραψαν με τρόπο ελκυστικό όμορφες τοποθεσίες της Κύπρου που αξίζει κανείς να επισκεφθεί και να απολαύσει», σημείωσε.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »