Breaking News

Εκπαίδευση

Το Σάββατο οι πρώτες εξετάσεις για το νέο σύστημα διορισμών

Αρχίζουν το ερχόμενο Σάββατο οι πρώτες εξετάσεις εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα διορισμών. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής θα αρχίσουν να εντάσσονται στο εκπαιδευτικό σύστημα δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι θα περάσουν από την νέα διαδικασία διορισμού.

Πίσω στα θρανία για τις εξετάσεις του νέου συστήματος διορισμών, 5 χιλιάδες 583 δάσκαλοι και καθηγητές από το ερχόμενο Σάββατο 4 Νοεμβρίου .

Το μεσημέρι ο Υπουργός Παιδείας παρακάθισε σε διευρυμένη υπηρεσιακή σύσκεψη με όλους τους αρμοδίους με στόχο να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο κύριος Καδής στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας .

Στόχος όπως είπε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να ενταχθούν στον εκπαιδευτικό σύστημα , δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι θα περάσουν από τις εξετάσεις του νέου συστήματος.

«Αυτή που θα περάσουν θα αρχίσουν να μπαίνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο , υπολογίζουμε ότι μέσα στην επόμενη διετία γύρο στις 850 με 900 θέσεις θα καλυφθούν με εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα εισέλθουν στο σύστημα με βάση το νέο σύστημα διορισμών.»

Ο κύριος Καδής εξέφρασε και ικανοποίηση από την ανάλυση των στοιχείων για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις , όπως επίσης και για το γεγονός πως στην πλειοψηφία τους είναι προσοντούχοι και το 80 τοις εκατό από αυτούς είναι κάτω των 35 ετών.

Πηγή: ant1iwo.com

Σχετικά νέα

X
Translate »