Breaking News

Πολιτιστικά

Το παιδικό συγκρότημα και χορωδία “Βασιλιτζιά” σε Παγκόσμιο φεστιβαλ στη Ρουμανία

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συμμετοχή του παιδικού συγκροτήματος και χορωδίας του Πολιτιστικού Ομίλου «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» σε Παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής και χορού στην πόλη Tulcea της Ρουμανίας η οποία βρίσκεται στο Δέλτα του Δούναβη.

Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος συγκροτήματα από Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κολομβία, Γεωργία Κόσοβο, Σκόπια, Μολδαβία, Πολωνία, Σενεγάλη, Σρι Λάνκα, Ουκρανία και δεκατρία συγκροτήματα από όλη την Ρουμανία.  Συνολικά έλαβαν μέρος γύρω στους 1400 χορευτές, χορεύτριες, μουσικούς, τραγουδιστές από όλο τον κόσμο.

Ο Π.Ο. ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ παρουσίασε πρόγραμμα δύο φορές στην κεντρική εξέδρα και σε ενορία της πόλης.  Παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ατομικούς θεαματικούς χορούς και παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία  τα οποία εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από χιλιάδες θεατές.

Είχε επίσης συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης  και επισκέφθηκε διάφορα αξιοθέατα όπως το ενυδρείο, μνημείο ανεξαρτησίας,  μουσείο και έλαβε μέρος σε εκδρομή με πλοίο στον ποταμό Δούναβη.

Tα μέλη της αποστολής επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από την φιλοξενία όσο και από την οργάνωση του φεστιβάλ.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΜΙΛΟΥ: ΖΙΒΑΝΙΑ ΛΟΕΛ

ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ-ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Σχετικά νέα

X
Translate »