Αθλητικά Νέα

Τον προσγείωσε η Ανόρθωση από τ’αστέρια!

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Ανόρθωση στο ΓΣΠ που επικράτησε με 1-0 του ΑΠΟΕΛ αναγκάζοντας τους πρωταθλητές στην 1η ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Ουσιαστική, διαβασμένη και με άριστη τακτική η Κυρία που έπαιξε τον ΑΠΟΕΛ έξυπνα, σκόραρε με τον Βίκτορ από στημένο κατακτώντας στο τέλος τη νίκη. Άργησε να μπει στο παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ, που έχασε πέναλτι στο 88΄ με τον Ντε Καμάργκο ενώ είχε δοκάρι και με τον Σαλάι. Χαμένο πέναλτι είχε και η Ανόρθωση στις καθυστερήσεις με τον Ράγιος, το οποίο απέκρουσε ο Βάτερμαν. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα ο ΑΠΟΕΛ λόγω κόκκινης του Λάγο στην φάση του πέναλτι της Κυρίας.

Η εικόνα του αγώνα: 

Ο ΑΠΟΕΛ είναι γεγονός πως μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, ανάλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως δεν ήταν ιδιαίτερα δημιουργικό επιθετικά. Δεν έφτανε με αξιώσεις μπροστά στο τέρμα του Αρούς με εξαίρεση 1-2 περιπτώσεις με πρωταγωνιστεί τον Σαλάι. Μετά το 20λεπτο και βλέποντας τον ΑΠΟΕΛ να μην είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο η Ανόρθωση ξεθάρρεψε επιθετικά.

Ο ταχύτατος Καμαρά αναστάτωσε αμυντικά τους γαλαζοκίτρινους δημιουργώντας τους πολλά προβλήματα. Παρόλο που δεν βρήκε την μεγάλη κλασσική ευκαιρία ευτύχησε στο 30ο λεπτό να βρει τον δρόμο προς δίκτυα με τον Βίκτορ. Ο Ράγιος εκτέλεσε άψογα το κόρνερ και ο αρχηγός της Κυρίας με κεφαλιά νίκησε τους αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ αλλά και τον Βάτερμαν βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Το γκολ βοήθησε ψυχολογικά την Ανόρθωση να ανεβάσει στροφές, δεν επέτρεψε στους πρωταθλητές να φτιάξουν ευκαιρίες για γκολ κρατώντας με σχετική ευκολία το υπέρ της προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο.

Προβληματική ανάπτυξη…

Στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ανέμεναν πολλοί πως ο ΑΠΟΕΛ θα ανέβαζε κατακόρυφα στροφές και θα έβαζε πίεση στην Ανόρθωση. Αυτό όμως δεν συνέβη στον βαθμό που ήθελε ο Γιώργος Δώνης, οι αλλαγές του επίσης δεν βοήθησαν σημαντικά τους πρωταθλητές οι οποίοι πέραν της φάσης του Σαλάι που σημάδεψε το δοκάρι δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Το πέναλτι που κέρδισε ο Μοράις στο 88΄ ούτε αυτό ήταν αρκετό, αφού η κακή μέρα συνεχίστηκε με τον Ντε Καμάργκο να αστοχεί από την άσπρη βούλα στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η Ανόρθωση στις καθυστερήσεις και εκεί που ο ΑΠΟΕΛ πίεζε για την ισοφάρισε κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καρλίτος από τον Λάγο με τον Βασίλη Δημητρίου να αποβάλλει τον Ισπανό, και να δίνει την εσχάτη των ποινών. Ο Βάτερμαν όμως νίκησε τον Ράγιος αποκρούοντας το πέναλτι. Παρ’ όλα αυτά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η Ανόρθωση πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

 

Λέβι: «Δείξαμε καλή ψυχολογία και νοοτροπία»

Συγχαρητήρια στους παίκτες του μοίρασε μετά το τέλος του αγώνα ο Ρόνι Λέβι μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου ο οποίος στάθηκε και στην συνολική εικόνα της ομάδας του τονίζοντας πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη.
Οι δηλώσεις Ρόνι Λέβι: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαστε μια νέα ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο για να φτάσουμε στο επίπεδο που μπορούμε. Χρειαζόμαστε χρόνο για να ανεβούμε επίπεδο. Είναι σημαντικό να κερδίζουμε και όσο περνά ο χρόνος πιστεύω ότι θα γινόμαστε καλύτεροι. Είναι σημαντικό ότι δείξαμε καλή ψυχολογία και νοοτροπία. Δεν μου αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα χωρίς οπαδούς. Το καταλαβαίνω αλλά δεν μου αρέσει. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, μπράβο στους παίκτες μας. Κάθε καλό στο ΑΠΟΕΛ ειδικά στην Ευρώπη, είναι σημαντικό για την χώρα μια ομάδα από την Κύπρο να έχει επιτυχίες».
Πηγή: sigmalive.com 

Σχετικά νέα

X
Translate »