Γενικά

Τι λέει ο ΚΟΤ για τις προκρατήσεις στα κρεβατάκια

Η νομοθεσία δε ρυθμίζει το θέμα της προκράτησης στα κρεβατάκια των παραλιών δήλωσε στον Active 107.4 & 102.5 o τουριστικός λειτουργός του ΚΟΤ, Βάκης Λοϊζίδης, κληθείς να σχολιάσει παράπονα ντόπιων που επισκέπτονται τις παραλίες και βρίσκονται αντιμέτωποι με ασυδοσίες ιδιωτών, στο θέμα της εκμετάλλευσης των παραλιών. Καλό θα ήταν σημείωσε, να μην γίνονται προκρατήσεις.

Στην κάθε περίπτωση εξήγησε, που διαπιστώνεται ότι οποιοσδήποτε ιδιώτης  λειτουργεί ανεξέλεγκτα, οι πολίτες μπορούν να προσφεύγουν με καταγγελία στην τοπική Αρχή.

Ο περί προστασίας παραλιών νόμος ανέφερε ο κύριος Λοϊζίδης, καθιστά υπεύθυνες τις τοπικές αρχές και την επιτροπή παραλιών, για το θέμα της χρήσης και καθαριότητας των παραλιών. Με εξαίρεση τις ιδιωτικές παραλίες  των ξενοδοχείων, οι τιμές ανέφερε, είναι παντού ίδιες και δεν ξεπερνούν τα 2,5 ευρώ ανά τεμάχιο.

Δεν υπάρχουν ιδιωτικές παραλίες είπε, παρά μόνο ο χώρος που είναι  πάνω από την παραλία. Είναι όλες οι παραλίες δημόσιες ανέφερε εμφαντικά ο κύριος Λοϊζίδης, με εξαίρεση όπως είπε τους χώρους που εντάσσονται στο προαύλιο των ξενοδοχείων.

Οι ιδιοκτήτες καφεστιατορίων ανέφερε και των κέντρων αναψυχής, πρέπει να έχουν άδεια από την τοπική αρχή για να κατεβάσουν στη δημόσια παραλία, κρεβατάκια πολυτελείας ή και να χρεώσουν κατά το δοκούν.

Πηγή: philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »