Αθλητικά Νέα

Την αδικεί η ισοπαλία…Κρατά το αήττητο και συνεχίζει

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής και τελευταία του πρώτου γύρου. Ανόρθωση και ΑΕΛ σκόραραν από μια φορά, πήραν από ένα βαθμό και συνεχίζουν να βρίσκονται στα υψηλά της βαθμολογίας. Ο Αμπντουλάγιεφ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 12ο λεπτό και ο Λαφράνς στο 24’ έγραψε το τελικό 1-1.

Εξαιρετικό ημίχρονο, από ένα γκολ

Ενδεχομένως το καλύτερο ημίχρονο στο φετινό πρωτάθλημα διεξήχθη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ανόρθωση και ΑΕΛ έδωσαν εξαιρετικό ρυθμό στον αγώνα, έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητες και με μοναδικό στόχο το γκολ. Το πέτυχαν από μια φορά και πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Η Ανόρθωση με τον αέρα της έδρας μπήκε καλύτερα και ευτύχισε πολύ νωρίς να ανοίξει το σκορ, με τον Αμπντουλάγιεφ στο 12ο λεπτό. Ο Αζέρος πέρασε τον Βοζίνια βρέθηκε φάτσα με το τέρμα και άνοιξε λογαριασμό τερμάτων με τη φανέλα της «Κυρίας».

Η ΑΕΛ δεν επηρεάστηκε καθόλου. Τουναντίον, αφυπνίστηκε και στο 18ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει τον αγώνα στα ίσα, όμως, η κοντινή κεφαλιά του Λαφράνς πέρασε έξω. Στο 24’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής σε παρόμοια φάση σκόραρε. Ο Μπενίτεθ εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι και ο Αφρικανός με «καρφωτή» κεφαλιά ισοφάρισε.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η μπάλα πηγαινοερχόταν από την μια εστία στην άλλη. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν για το δεύτερο γκολ, η Ανόρθωση έχασε δυο καλές ευκαιρίες σε σουτ του Παλάνγκα και του Ράγιος, όμως, η μπάλα δεν κατέληξε στο στόχο. Το πρώτο πέρασε έξω και το δεύτερο αποκρούστηκε από τον Βοζίνια σε κόρνερ.

Η Ανόρθωση σκόραρε λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, αλλά σωστά ακυρώθηκε, αφού ο Καμαρά ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν και δυο πέναλτι, όμως, δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση.

Δύναμη και χωρίς φάσεις
Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εξέλιξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με την Ανόρθωση να είναι λίγο καλύτερη και να προσπαθεί για το γκολ, αλλά να μην μπορεί. Η ΑΕΛ από την άλλη πρόσεχε περισσότερο τα νώτα της και πως να φύγει αήττητη από μια δύσκολη έδρα.  Το παιχνίδι βασικά αναλώθηκε στη δύναμη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σχεδόν καθόλου φάσεις.

Η Ανόρθωση έστειλε ακόμα δυο φορές την μπάλα στα δίχτυα, με τους Γκάντσεφ και Ντουγκλάο, όμως, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Με αυτά και με αυτά, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή. Οι δυο ομάδες πήραν από ένα βαθμό και περιμένουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής για να κάνουν τον απολογισμό τους.

 

 

Ελπίζω οι αποφάσεις να ήταν σωστές και να ηρεμήσω”

«Πρώτη φορά είδα την ομάδα μου να σκοράρει τρία τέρματα και να μην κερδίζει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρόνι Λέβι στη διάσκεψη Τύπου μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ και παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα, όπως οι αποφάσεις να ήταν σωστές ώστε να ηρεμήσει.

Αναλυτικά
«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα δυνατό αντίπαλο που ξέρει να αμύνεται πάρα πολύ καλά και δέχθηκε τα λιγότερα τέρματα. Δυστυχώς, σκοράραμε αλλά δεν κερδίσαμε. Είμαι αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο αλλά δεν θυμάμαι την ομάδα μου να σημειώνει τρία τέρματα και να μην κερδίζει. Ελπίζω όταν δω τις φάσεις στην τηλεόραση, οι αποφάσεις να ήταν σωστές και να ηρεμήσω.

Ξεκινήσαμε πολύ καλά αν και οι καιρικές συνθήκες δεν μας ευνοούσαν αφού παίζουμε με κατοχή. Χρειάστηκε να βάλουμε περισσότερη δύναμη και πάθος. Δεχθήκαμε τέρμα με στατική φάση, στη συνέχεια δημιουργήσαμε φάσεις, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε.

Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο μπράβο στους ποδοσφαιριστές μου που έδειξαν χαρακτήρα και πάλεψαν για τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη στήριξη του. Εύχομαι τα καλύτερα στον προπονητή της ΑΕΛ».

Σχετικά νέα

X
Translate »