Breaking News

Coffee

Τα 5 στέκια μιας πλατείας που ζωντάνεψε τη Λάρνακα

Τα αγαπημένα μαγαζάκια της Πλατείας Ερμού και ο όμορφος πεζόδρομος

Κάτι αλλάζει στη Λάρνακα και αυτό θα το καταλάβεις μόνο με μια μικρή βόλτα στην πόλη. Η μικρή παραλιακή πόλη της Κύπρου ομορφαίνει με πολλά αναπτυξιακά έργα να προσδίδουν ένα άλλο, καινούργιο προφίλ στην πόλη του Ζήνωνα.

Ξεκινώντας τη βόλτα σου από τις κλασικές και αγαπημένες Φοινικούδες μπορείς να περπατήσεις παραθαλάσσια και να φτάσεις μέχρι την πλήρως ανανεωμένη περιοχή του Κάστρου. Από εκεί μπορείς είτε να συνεχίσεις το περπάτημά σου απολαμβάνοντας την υπέροχη σήμερα Πιαλέ Πασά που μετονομάστηκε σε Τάσος Μητσόπουλος είτε να στρίψεις δεξιά από το κάστρο και να οδηγηθείς στο κέντρο της πόλης.

Αν δεν έχει επισκεφτεί τη Λάρνακα το τελευταίο διάστημα θα εντυπωσιαστείς με την μεταμόρφωση τόσο του παραλιακού μετώπου της πόλης όσο και του κέντρου. Η πάλαι ποτέ εμπορική οδός της Λάρνακας, η Ερμού απέκτησε τη δική της πλακόστρωτη πλατεία που ίσως είναι μία από τις πλέον όμορφες στο νησί.

Πέντε στέκια δίνουν ένα άλλο αέρα στη νεότοκη πλατεία Ερμού ενώ κλασικά μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα και τα ψώνια σου.

Τα 5 στέκια της Πλατείας Ερμού   

DSTRKT
Η τελευταία και νεότερη άφιξη της Πλατείας Ερμού στη Λάρνακα ακούει στο όνομα “DSTRKT” και υπόσχεται να σε ψυχαγωγεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδι. Ένας μεγάλος, εντυπωσιακός χώρος για καφεδάκι, με τραπεζάκια στην πλακόστρωτη πλατεία, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο ενώ πιο αργά το βράδι ανεβάζει τη μουσική και σερβίρει αλκοολούχα ποτά και κοκτέιλ. Περισσότερα…

The Point
Ένα ακόμα στέκι για καφέ, ποτό, κρασάκι και φαγητό, μεσημέρι-βράδυ, της Πλατείας Ερμού που θα σε ενθουσιάσει είναι το καφέ εστιατόριο The Point. Το καφεστιατόριο αγαπά τη μεσογειακή και ελληνική κουζίνα, τα κοκτέιλ και τις ζωντανές μουσικές βραδιές με σαξόφωνο και κιθάρα.
(24400203) Πλατεία Ερμού

Preserve
Κλασική πλέον αξία στη νυχτερινή ζωή της Λάρνακας. Βρίσκεται εκεί από το 1997 και έχει περάσει από πολλές και διάφορες φάσεις διατηρώντας όμως το δυναμικό του προφίλ. Διατηρεί την καλή του πελατεία, εξαιτίας της απίστευτης ατμόσφαιρας που δημιουργεί, με εξαιρετικές μουσικές επιλογές, δυνατά events και μια συνέπεια που σε κερδίζει. Μετέτρεψε τη γειτονιά του σε προορισμό που συνεχώς δυναμώνει και του δίνουμε τα εύσημα για αυτό. Ιδανικό για καφέ ή ποτό που αγαπά τα live και την καλή μουσική.
(99659013) Πλατεία Ερμού 91

Alchemies
Αυτό το μαγαζί είναι ακόμη ένας λόγος για να επισκεφτείς τη Λάρνακα και πιο συγκεκριμένα την Πλατεία Ερμού. Κέρδισε τις εντυπώσεις όχι μόνο με την εμφάνισή του, αλλά και λόγω του φαγητού, του wine list, των ποτών και κοκτέιλ του αλλά και της εξυπηρέτησής του.
(97665555) Πλατεία Ερμού 106-108

Fairy Cakes
Θα το βρεις λίγα μετά από το DSTRKT δίπλα από το Alchemies και απέναντι από το Preserve. Ένα μικροσκοπικό bistro café ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει ψαγμένα cupcakes, makaron και διάφορα είδη από γλυκά αλλά και καφεδάκι. Μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι και το γλυκό σου εκεί στα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο που βρίσκονται κάτω από μια όμορφη τέντα.
(24400998) Πλατεία Ερμού 96

 

timeout

Σχετικά νέα

X
Translate »