Έχουμε θέμα

Τα είπαμε πριν ένα μήνα και δυστυχώς επαληθευτήκαμε

Βγήκε στην επιφάνεια το πρόβλημα πρόσβασης στον κάτω πεζόδρομο της Πιαλέ Πασά

Ατύχημα με ηλεκτρικό μηχανάκι σημειώθηκε πριν από λίγο στην Πιαλέ Πασά με αποτέλεσμα η γυναίκα οδηγός να τραυματιστεί στο κεφάλι και να χρειαστεί η μεταφορά της στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας.

Εμείς βρεθήκαμε τυχαία στο χώρο και είδαμε από κοντά το περιστατικό.

Για το θέμα με τα μηχανάκια είχαμε αναφερθεί και πριν από ένα μήνα , όμως δυστυχώς για την ώρα δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο (αν είναι δυνατόν) που να περιορίζει τη χρήση αυτών των οχημάτων όσο αναφορά την ηλικία, τις ικανότητες οδήγησης κτλ. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι επιχειρηματίες που παρέχουν αυτή την υπηρεσία αφού η τρύπα στο νομικό πλαίσιο τους καλύπτει. Για καλή τύχη σήμερα δεν ήταν ένα 10χρονο παιδάκι, όμως το ότι η τραυματίας ήταν ενήλικας σίγουρα πρέπει να προβληματίσει.

20 λεπτά να περισυλλέξει την τραυματία το ασθενοφόρο λόγω της μεγάλης απόστασης στις σκάλες πρόσβασης

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει κυρίως το Δήμο είναι το θέμα της απόσταση των σκάλων πρόσβασης από τον πάνω προς τον κάτω πεζόδρομο.

Το ασθενοφόρο έφτασε εγκαίρως στο σημείο, όμως το νοσηλευτικό προσωπικό έπρεπε να περπατήσει περίπου 200 μέτρα για να βρει σκάλα και να κατέβει στον κάτω πεζόδρομο. Ο οδηγός αφού κατέβηκε στον κάτω πεζόδρομο, όταν έπρεπε να φέρει το φορείο βγήκε στον πάνω πεζόδρομο από το υαλότοιχο και με όπισθεν (ευτυχώς που δεν είχε κίνηση) πήγε το ασθενοφόρο στο σημείο πρόσβασης, στα 200μ. Ακολούθως κατέβασε το φορείο , ήρθε στο σημείο που ήταν η τραυματίας και πάλι πίσω.

Μια διαδικασία που διήρκεσε τουλάχιστον 20 λεπτά.

Αν η τραυματίας είχε έναν πιο σοβαρό τραυματισμό, 20 λεπτά δεν θα ήταν πολύτιμα να χαθούν;.

Καλούμε το Δήμο να δει ΑΜΕΣΑ το θέμα πρόσβασης και να λάβει αυτό το περιστατικό ως ένα ηχηρό καμπανάκι.

Σχετικά νέα

X
Translate »