Εκπαίδευση

Τέρμα στο ταμιευτήριο των μαθητών δημοτικών σχολείων. Αιχμές γονέων εναντίον της ΠΟΕΔ

Τέρμα έθεσαν οι δάσκαλοι στον θεσμό του σχολικού ταμιευτηρίου. Η απόφαση έφερε μεγάλες αντιδράσεις των οργανωμένων γονέων

Τερματίστηκε ο θεσμός του σχολικού ταμιευτηρίου που άρχισε απο την δεκαετία του 50 διδάσκοντας γενιές και γενιές τη σημασία της αποταμίευσης, με τη γνωστή λάϊκη ρήση φασούλι φασούλι γεμίζει το σακούλι.

Η απόφαση λήφθηκε από την παγκύπρια οργάνωση των δασκάλων η οποία υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να τερματίσει το θεσμό μετά από πολλές προσπάθειες διατήρησης του οι οποίες δεν καρποφόρησαν
Το θέμα για τους δασκάλους έχει λήξει:

«Ηταν μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση για την οργάνωση η οποία όμως εκ των πραγμάτων έπρεπε να ληφθεί γιατί υα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα μετά τις αλλαγές που έγιναν στο τραπεζικό σύστημα στην Κυπρο, οι οποίες αναπόφευκτα επηρέασαν τον θεσμό και δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν παράδειγμα η πολλή γραφειοκρατία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.

Η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οργανωμένων γονέων. Η παγκυπρια συνομοσπονδία γονέων δημοτικής με επιστολή της προς την ΠΟΕΔ εκφράζει την απογοήτευσης της για την βεβιασμένη όπως την χαρακτηρίζει απόφαση των δασκάλων και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει κανένα: ” Λυπούμαι να πω ότι πλέον είναι συνήθης πρακτική για την ΠΟΕΔ να αποφασίζει από μόνη της, να κρίνει να μην σέβεται άλλους θεσμούς, άλλες οργανώσεις που οφείλει να μπει σε διάλογο και να συζητά τα θέματα. Οντως ο θεσμός ξεκίνησε το 1950, όμως για την επιτυχία του θεσμού επήλθε η συμφωνία του 1992, συμφωνία η οποία είναι υπογραμμένη από την συνομοσπονδία γονέων και από την ΠΟΕΔ και υπογράφει και ο τότε έφορος εταιρειών, είναι μία συμφωνία που είναι σε διαρκή ανανέωση”, δήλωσε ο Μορφάκης Σολομωνίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Στην επιστολή της ομοσπονδία γονέων προς της ΠΟΕΔ επισημαινεται πως οι δάσκαλοι ειχαν και οικονομικό όφελος στο ταμείο ευημερίας τους απο τον θεσμό του σχολκικού ταμιευτηρίου κατι που περιελάμβανε η συμφωνία του 1993.

Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων ήδη έχει διευθετησει συναντήσεις για την ερχομενη εβδομαδα με την συνεργατική κυπριακή τράπεζα.

Πηγή : ant1iwo.com

Σχετικά νέα

X
Translate »