Breaking News

Αναπτυξιακά Έργα

Συντήρηση δρόμων και πεζοδρομίων της πόλης μας….Τι αναμένουμε από τον Δήμο Λάρνακας;

Μεγάλη προσπάθεια πραγματοποιεί ο Δήμος Λάρνακας για την συντήρηση των δρόμων, αλλά και για  την κατασκευή πεζοδρομίων της πόλης, έργο αρκετά δύσκολο, καθώς δεν υπάρχει αρκετό κονδύλι που να μπορεί να καλύπτει όλες τις περιοχές της Λάρνακας.

Ωστόσο, τα συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν με την συντήρηση των δρόμων τον Μάιο του 2018, καθώς δεν μπορούν να εκτελούνται εργασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ορισμένοι δρόμοι αν και βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση πρέπει να δοθεί έγκριση από το αποχετευτικό τμήμα για να γίνει η συντήρηση τους, προχωρούν, όμως  μια προσπάθεια όπου για ένα, ενάμιση χρόνο στην πόλη θα συντηρούνται συνέχεια δρόμοι.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Βύρα, όσον αφορά τη κατασκευή, αλλά και τη συντήρηση πεζοδρομίων το κονδύλι έχει αυξηθεί για φέτος, ενώ ταυτόχρονα υφίσταται προγραμματισμός για όλα τα πεζοδρόμια της πόλης. Ωστόσο, τόνισε ότι για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα των πεζοδρομίων χρειάζεται κονδύλι που να ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, όποιος επιθυμεί και θέλει να φτιάξει πεζοδρόμια σε οποιαδήποτε περιοχή μπροστά από το σπίτι του, ο Δήμος Λάρνακας παρέχει δωρεάν όλα τα υλικά και απλώς ο δημότης βάλει μόνο τον κόπο.

Συγκεκριμένα υπάρχει τεχνική υπηρεσία του Δήμου που παραχωρεί όλα τα υλικά με την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης θα βάλει εγγύηση το κόστος, το οποίο θα του επιστραφεί μετά το τέλος της κατασκευής,  διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρει κάποιος τα υλικά και να τα χρησιμοποιήσει για άλλο σκοπό.

Στο σημείο αυτό θα υπάρχει λειτουργός του Δήμου, ο οποίος θα είναι αρμόδιος στο να κάνει την εκτίμηση για το κόστος των υλικών που θα χρειαστεί το πεζοδρόμιο και θα δεσμεύεται ένα ποσό, όπου μετά την ολοκλήρωση θα  επιστρέφει στον ιδιοκτήτη πίσω το ποσό της εγγύησης.

Αν και υπάρχουν αρκετές δυσκολίες, όσον αφορά τα βελτιωτικά έργα της πόλης, ο Δήμος Λάρνακας υλοποιεί μια μεγάλη προσπάθεια, αν όχι για την απόλυτη ολοκλήρωση τους, τουλάχιστον στο να αγγίξουν το πρόβλημα ως ένα ικανοποιητικό βαθμό.

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

Σχετικά νέα

X
Translate »