Αθλητικά Νέα

Συνέντευξη Πουλλαΐδη: «Γιατί να πετύχει αυτός τη στιγμή που εμείς δεν πετύχαμε;»

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ελλαδική εφημερίδα «ΦΩΣ» ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης, Χρίστος Πουλλαΐδης.

Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα αναφέρει σχετικά με την Ανόρθωση:

Ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας στα δίχτυα του ποδοσφαίρου. Πώς το αποφασίσατε;
Ήταν το καλοκαίρι του 2013 όπου έγιναν στο σωματείο διάφορα πράγματα. Με προσέγγισαν κάποιοι παράγοντες πανικοβλημένοι για να αναλάβω. Έπαιξε ρόλο και η επιθυμία του μεγάλου μου γιου, Αντρέα, ο οποίος είναι άρρωστος με το ποδόσφαιρο και ειδικά με την Ανόρθωση. Έβλεπα λοιπόν το σωματείο να καταστρέφεται με ένα χρέος της τάξης των 17 εκατ. ευρώ και ένιωσα ότι έπρεπε να βοηθήσω.

 

Ποια η σημερινή εικόνα της ομάδας;
Το χρέος έχει μειωθεί κάτω από τα 5 εκατ. ευρώ. Έχουμε κάνει διακανονισμούς σε όλα τα επίπεδα. Μπορώ να πω ότι η Ανόρθωση σήμερα είναι μία από τις καλύτερα οργανωμένες ομάδες της Κύπρου.

 

Έγιναν λάθη στις μέρες σας;
Στο αγωνιστικό, ναι. Το πρώτο μου λάθος ήταν ότι έπρεπε να διαλέξω καλύτερα τους συνεργάτες μου. Όμως είχα ένα μειονέκτημα, ότι απουσιάζω από την Κύπρο σχεδόν 40 χρόνια και δεν γνώριζα την κυπριακή ποδοσφαιρική κουλτούρα. Εκεί όμως που νομίζω ότι είμαστε πρωταθλητές είναι στο οικονομικό.

Μετανιώνετε για κάτι;
Όχι. Έχω μονάχα μία πικρία. Κάποια άτομα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν δεν το έκαναν, διότι δυστυχώς υπάρχει η νοοτροπία “γιατί να πετύχει αυτός τη στιγμή που εμείς δεν πετύχαμε;”. Για εκείνο για το οποίο είμαι περήφανος είναι οι διαδικασίες που έχουμε βάλει στην Ανόρθωση. Τρεις πυλώνες: διαφάνεια, επαγγελματισμός, χρηστή διοίκηση. Η θυσία που έκανα για να ασχοληθώ με τα διοικητικά της Ανόρθωσης ήταν τεράστια. Ξόδεψα υπερπολύτιμο χρόνο.

 

Έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια το κυπριακό ποδόσφαιρο;
Πάρα πολύ. Αλλά στην Κύπρο συμβαίνει το εξής παράδοξο: συγκριτικά με το μέγεθος που είμαστε, ξοδεύουμε πολλά περισσότερα. Η εμπορικότητα του ποδοσφαίρου μας δεν έχει φτάσει σ’ αυτά τα επίπεδα. Όλες οι ομάδες στην πρώτη κατηγορία ξοδεύουμε κάθε χρόνο περί τα 60 εκατ. ευρώ. Η Μάλτα ξοδεύει 12, το Μπαχρέιν που είναι σχεδόν όσο η Κύπρος 10 εκατ. Ξοδεύουμε περισσότερα από τις δυνατότητές μας, γι’ αυτό οι ομάδες είναι καταχρεωμένες.

 

Σκεφτήκατε ποτέ να επενδύσετε σε ελληνικό σύλλογο;
Όχι. Ήθελα και θέλω να βάλουμε την Ανόρθωση σε μία πορεία μακροχρόνιας ανάκαμψης, να στηρίζεται στα δικά της έσοδα. Αυτό είναι το μεγάλο μου όνειρο.

Σχετικά νέα

X
Translate »