ΑΕΚ

Συμβιβασμός και… φωτιά στην κούρσα του τίτλου

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ συμβιβάστηκαν στο 1-1, με το ντέρμπι κορυφής να μην έχει νικητή.

Μετά την ισοπαλία στο ΓΣΠ και με δεδομένο ότι ΑΕΛ και Απόλλων κέρδισαν, η μάχη για τον τίτλο παίρνει φωτιά. Ο ΑΠΟΕΛ μένει στην κορυφή με 53 βαθμούς, με την ΑΕΛ να ακολουθεί με 50 και τον Απόλλωνα με 49. Η ΑΕΚ με τον βαθμό της ισοπαλίας έφτασε τους 48 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη, ενώ ο ΑΠΟΕΛ έψαξε την ανατροπή στο δεύτερο. Ο Φλοριάν άνοιξε το σκορ στο 36’ και ο Πιέρος ισοφάρισε στο 75’.

Οι γαλαζοκίτρινοι μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, αφού είχαν καλή παρουσία και ήταν κυρίαρχοι και έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη.
Η εικόνα του αγώνα:

Το παιχνίδι άρχισε χωρίς ρυθμό, ωστόσο με την πάροδο του πρώτο δεκαλέπτου ο ΑΠΟΕΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει την εστία της ΑΕΚ. Μετά την διακοπή του αγώνα για τον τραυματισμό του Μίνιο, η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 22’ με τον Ακοράν να αστοχεί σε ανυπεράσπιστη εστία. Ο Τρισκόφσκι πέρασε τον Βάτερμαν, έδωσε στον Ακοράν, ωστόσο το πλασέ του έφυγε πολύ έξω. Μετά τα μισά του ημιχρόνου, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και με σωστή κυκλοφορία στο κέντρο έψαξε το γκολ.

Ντεμπούτο με γκολ
Στο 36’ ο Φλοριάν πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, στην πρώτη του συμμετοχή. Μετά από σέντρα στην περιοχή, ο Φλοριάν έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βάτερμαν. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, αφού ο ΑΠΟΕΛ δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει την εστία του Γιωργαλλίδη.

Ευκαιρία για ΑΕΚ και μονόλογος του ΑΠΟΕΛ
Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας την ισοφάριση. Ωστόσο η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με Τρισκόφσκι και Ορτίθ. Ακολούθως ο ΑΠΟΕΛ ήταν κυρίαρχος στο ντέρμπι, φτιάχνοντας μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Μεγαλύτερη αυτή του Ντε Καμάργκο στο 53’ με τον Γιωργαλλίδςη να κάνει μεγάλη απόκρουση σε τετ α τετ. Η ΑΕΚ με μαζική άμυνα προσπάθησε να κρατήσει εκτός περιοχής τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ, ενώ οι γηπεδούχοι ανανέωναν συνεχώς επιθέσεις.
Λάθος στην άμυνα και 1-1
Εκεί που ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε ότι δεν βρίσκει τους τρόπους, ο Πιέρος Σωτηρίου εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ στο 75’ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ο ΑΠΟΕΛ ουσιαστικά πήρε αυτό που έψαχνε 15 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Στο τέλος ο ΑΠΟΕΛ πίεσε για το γκολ, ωστόσο δεν βρήκε τρόπο να κάνει την ανατροπή.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αστιθ, Μερκής, Αρτυματάς(57’ Μπερτόλιο), Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, , Αλωνεύτης (81’ Γιαννιώτας), Εφραίμ, Ντε Καμάργκο (71’ Μπαράλ), Πιέρος

ΑΕΚ: Μίνιο (21’ Γιωργαλλίδης), Μοισοφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Τέτε (35’ Γκαρίδο), Τρισκόφσκι, Ορτίθ, Μουρίγιο, Λαμπάν, Φλοριάν (85’ Μυτίδης)

 

Iδιακέθ: «Μπράβο στον Αντώνη»

Ο Ιμανόλ Ιδιακέθ κράτησε την αντίδραση των ποδοσφαιριστών του μετά τα κακά αποτελέσματα και  έδωσε συγχαρητήρια στον Γιωργαλλίδη.
Αναλυτικά:
«Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο καλές ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά και είχαμε ακόμα μια ευκαιρία. Είχαμε και δυο τραυματισμούς με αυτό του Μίνιο να δείχνει σοβαρός. Ένα μεγάλο μπράβο στον Αντώνη γιατί είχε καλή απόδοση. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ξεκάθαρη ευκαιρία για το 0-2 όμως δεν το κάναμε. Μετά φυσικά ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε πιο πολλούς παίκτες μπροστά και μας έβαλε πίεσε. Δυστυχώς δεχθήκαμε ένα γκολ με ένα παίκτη που ήταν κάτω. Θέλαμε τους 3 βαθμούς, όμως με ικανοποιεί η αντίδραση των παικτών μετά τα αποτυχημένα αποτελέσματα. Ευχαριστώ τον κόσμο και καλή  συνέχεια στον ΑΠΟΕΛ».

Πηγή: sigmalive.com/sports

Σχετικά νέα

X
Translate »