Breaking News

Έχουμε θέμα

Στο φως τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τη Κοινότητα Ορόκλινης (BINTEO)

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία φέρνει στο φως, ο Alpha σε σχέση με τα ευρήματα της ελεγκτικής υπηρεσίας για το πρώην κοινοτικό συμβούλιο Ορόκλινης.

Μεταξύ άλλων, φαίνεται να προκύπτει και διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε σχέση με αγορά γραφειακού εξοπλισμού του κοινοτικού μεγάρου.

Ανδρέας Χασαπόπουλος, Γ.Δ Τεχνικών Υπηρεσιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

“Έγιναν αγορές σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος, όπως και φαίνεται να υπήρχε και σχέση της εταιρίας την οποία αγοράστηκαν τα έπιπλα με τότε μέλη του συμβουλίου ή υπαλλήλους του κοινοτικού συμβουλίου.”

Κοινοτικό Μέγαρο

Έκπληξη προκαλεί και η αγορά ενός αγάλματος αξίας 25 χιλιάδων ευρώ για σκοπούς διακόσμησης του κοινοτικού μεγάρου, χωρίς όμως να προηγηθεί η διαδικασία προσφορών. Έγινε, απευθείας δηλαδή ανάθεση του έργου, σε συγκεκριμένη δημιουργό. Ενώ, σε σχέση με το ίδιο το κτήριο, η έρευνα κατέδειξε οτι δεν εξασφαλίστηκαν ούτε οι απαραίτητες άδειες οικοδομής.

Ανδρέας Χασαπόπουλος, Γ.Δ Τεχνικών Υπηρεσιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

“Οι άδειες οικοδομής που είχε δεν ακολουθήθηκαν αλλά χτίστηκε κτήριο διαφορετικό από τα σχέδια συγκεκριμένα έχει γίνει και ένα τεράστιο υπόγειο που δεν υπήρχε στα σχέδια της άδειας και μέχρι σήμερα το συμβούλιο δεν αποτάθηκε για καλυπτική άδεια ούτε για πιστοποιητικό έγκρισης που ο νόμος προνοεί ότι είναι ποινικό αδίκημα η χρήση κτηρίου χωρίς πιστοποιητικό τελικής έγκρισης.”

Για το θέμα, μιλά αποκλειστικά στον Alpha, ο νυν κοινοτάρχης Ορόκλινης. Αποκαλύπτει πως γνώριζε τα προβλήματα προτού αναλάβει. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν φαντάστηκε το μέγεθος τους.

Νεόφυτος Φακοντής – Κοινοτάρτης Ορόκλινης 

“Η κοινότητα είναι καταχρεωμένη , έχει δάνεια σχεδόν σε όλες τις τράπεζες χρωστά περίπου 5 εκατομμύρια σήμερα, χρωστούμε άλλες 500 χιλιάδες σε διάφορους όπως είναι το ΧΥΤΥ Κόσιης και άλλες υπηρεσίες και έχει και μια μεγάλη οφειλή στο τμήμα αναπτύξεως υδάτων.”

Σε σχέση με το θέμα διαγραφής χρεών νερού. Ο Alpha εξασφάλισε επιστολή που απέστειλε η Eλεγκτική Yπηρεσία προς τα μέλη της επιτροπής οικονομικών, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που εγκυμονούσαν, απο μία τέτοια κινηση.

Μάριος Μαυρίδης 

“Είναι καλύτερα να περιμένουμε να συζητήσουμε το θέμα, να ενημερωθούμε από τους αρμόδιους κάτω από ποιες συνθήκες γίνεται αυτή η διαγραφή οφειλών και βεβαίως τα επιχειρήματα του γενικού ελεγκτή είναι βάσιμα και θα τα εξετάσουμε.”

Όπως ανέφερε χθες και ο Ανδρέας Χασαπόπουλος στον Alpha, επιστολή στον Νίκο Κουγιάλη απέστειλε και ο διευθυντής του τμήματος αναπτύξεως υδάτων εκφράζοντας την αντίθετη άποψη του για αυτή την κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Ατασθαλίες στην κοινότητα Ορόκλινης εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία

Εντός της βδομάδας η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας θα βρίσκεται στα χέρια του γενικού εισαγγελέα για διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων. Ενώ σχετική επιστολή θα αποσταλεί και στο κοινοτικό συμβούλιο για ενημέρωση.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »