Aστυνομικά νέα

Στο Κακουργιοδικείο ο Νικολάου

Καταχωρείται στο δικαστήριο η υπόθεση απαγωγής δύο 11χρονων μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρες, που έγινε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου. Παρόλο που υπολείπονται ακόμα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων σε τεκμήρια που σχετίζονται με την υπόθεση, εντούτοις το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι την Πέμπτη (4/10) ο συλληφθείς σχετικά με την απαγωγή των δύο παιδιών, ο 35χρονος Γιώργος Νικολάου, θα οδηγηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για σκοπούς παραπομπής του σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

 

Η ανακριτική ομάδα που εργάστηκε πυρετωδώς τις τελευταίες μέρες πάνω στην πρωτοφανή αυτή υπόθεση έχει φέρει εις πέρας την αποστολή της, αφού ένα σημαντικό μέρος του ανακριτικού έργου (λήψη καταθέσεων κτλ) έχει ολοκληρωθεί. Ως εκ τούτου, η ενημέρωση που έχουμε είναι πως η Αστυνομία προσανατολίζεται, αφού προηγουμένως λάβει και τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας,  να οδηγήσει τον ύποπτο στο δικαστήριο για σκοπούς παραπομπής του σε δίκη στο Κακουργιοδικείο και όχι για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του, καθότι το ανακριτικό έργο που υπολείπεται δεν μπορεί να επηρεαστεί με κανέναν τρόπο. Το οκταήμερο διάταγμα κράτησης του Γ. Νικολάου, το οποίο εκδόθηκε από το δικαστήριο την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, εκπνέει αύριο.

 

Όπως πληροφορούμαστε, στο κατηγορητήριο της υπόθεσης που θα καταχωρισθεί στο δικαστήριο θ’ αναγράφονται οι τέσσερις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 35χρονος κατά την διαδικασία προφυλάκισης του, δηλαδή το αδίκημα της απαγωγής, της αρπαγής ανηλίκων, της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης και το αδίκημα της άδικης απόκρυψης και του περιορισμού απαχθέντος. Υπενθυμίζουμε, ότι η κατηγορία της απαγωγής επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και εφτά χρόνια, ενώ η κατηγορία για περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης επισύρει μέχρι και ισόβια φυλάκιση.

 

Θεωρείται βέβαιο ότι και η αυριανή διαδικασία παραπομπής του Γ. Νικολάου σε δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αφού η υπόθεση αφορά ανήλικους μαθητές. Κατά την διαδικασία παραπομπής στο κακουργιοδικείο ο Νικολάου δεν πρόκειται ν’ απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Αυτό θα γίνει ότι θα παρουσιαστεί στο εδώλιο του κακουργιοδικείου, κατά την ημερομηνία που θα του ορίσει αύριο το δικαστήριο. Μέχρι τότε θεωρείται βέβαιο πως η κατηγορούσα αρχή θα ζητήσει όπως παραμείνει υπό κράτηση λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

 

Υπενθυμίζουμε, ότι η Αστυνομία ανακοίνωσε πως στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του συλληφθέντα δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο σε σχέση με τους δύο απαχθέντες μαθητές ή με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »