Breaking News

Going out

Στην Κύπρο για παραστάσεις θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα η «Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου»

Στην  Κύπρο για πέντε παραστάσεις έρχεται την επόμενη βδομάδα η «Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου», ανταποκρινόμενη  σε πρόσκληση του Συνδέσμου Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Κύπρου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι «το όλο πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το Παγκύπριο Γυμνάσιο στη Λευκωσία,  το Λύκειο Μακαρίου Γ και το Μουσικό Σχολείο στην Πάφο, το Μουσικό Σχολείο στη Λάρνακα, τον Δήμο Αγίας Νάπας, τον Δήμο Λάρνακας και το Κοινοτικό Συμβούλιο στο Δασάκι  Άχνας. Η «Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου»  έχει παράδοση 30 χρόνων και λειτουργεί με πέντε διαφορετικά σύνολα: Προχορωδία (6-8 χρονών), Παιδική Χορωδία (8–10 χρονών), Μικρή Χορωδία (10–13 χρονών), Μεγάλη Χορωδία (13–22 χρονών) και το Φωνητικό Σύνολο (από 18 χρονών)».

Προστίθεται ότι «η «Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου» είναι η παλαιότερη, μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη σχολή χορωδίας για κορίτσια στο Βερολίνο. Τραγουδούν συνολικά 160 κορίτσια και νεαρές γυναίκες ηλικίας από 6 μέχρι 27 χρονών, με πάνω από δέκα διαφορετικές εθνικότητες. Για το σκοπό των παραστάσεων θα φτάσουν στην Κύπρο 40 κορίτσια – μέλη της της Μεγάλης Χορωδίας και θα συνοδεύονται από την Sabine Wüsthoff (καλλιτεχνική διεύθυνση), την Ελένη Ηρακλέους (πιάνο/συνοδεία) και τον Στέλιο Χατζηκτωρή (φωνητική / συνοδεία)».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Μεγάλη Χορωδία λαμβάνει συχνά μέρος σε συναυλίες και πρότζεκτ των σημαντικότερων χορωδιών του Βερολίνου (Rundfunkchor, RIAS Kammerchor, Cantus Domus, Bach-Chor, Berliner Kantorei) και ορχηστρών (Berliner Philharmonisches Orchester, Deutsches Symphonie-Orchester, Konzerthausorchester). Η Μεγάλη Χορωδία τραγούδησε υπό την διεύθυνση των μεγάλων Hans-Christoph Rademann, Claudio Abbado, Ingo Metzmacher, Roger Norrington und Charles Dutoit, ενώ τα κορίτσια συμμετείχαν στη σειρά συναυλιών που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Χορωδιών Βερολίνου στη Φιλαρμονική Βερολίνου καθώς και στο Vokalfest Chor@Berlin στο Radialsystem V».

Σημειώνεται ακόμα  ότι «η Μεγάλη Χορωδία λαμβάνει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ καθώς και σε διάφορους κρατικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, όπου συχνά απέσπασε την πρώτη ή την δεύτερη θέση. Η Χορωδία έχει κυρίως κλασικό χαρακτήρα αλλά τραγουδά ευκαιριακά τραγούδια της τζαζ και ποπ επιτυχίες».

Η «Χορωδία Κορισιών Βερολίνου» θα δώσει παράσταση στις 28/10/2017 στο Δασάκι Άχνας, στις 19.00 το βράδυ, στις 29/10/17  στο «Μουσείο Θάλασσα» στην Αγία Νάπα στις 19.30, στις 31/10/17 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας επίσης στις 19.30 το βράδυ. Την 1η Νοεμβρίου 2017 στις 12.30 το μεσημέρι στο τέρμα της Οδού Λήδρας στη Λευκωσία, η Χορωδία θα τραγουδήσει  a capella , προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στους περαστικούς.

Παραστάσεις της Χορωδίας θα δοθούν στις 2/11/17 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Παγκυπρίου Γυμνασίου στη Λευκωσία στις 19.00 το βράδυ και στις 4/11/17 στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ/ Μουσικό Λύκειο Πάφου επίσης στις 19.00 το βράδυ.

Η είσοδος για όλες τις παραστάσεις είναι δωρεάν.

πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »