Αθλητικά Νέα

Σκοπελίτης: «Προπονούμαι και στο ρεπό μου»

Το προσωνύμιο «Duracell» δεν του αποδόθηκε τυχαία.

Στα 20 χρόνια επαγγελματικής καριέρας στο ποδόσφαιρο «κατάπιε» αμέτρητα χιλιόμετρα, όποια φανέλα και αν φορούσε. Το βιογραφικό του θα το ζήλευαν πολλοί. Αποκορύφωμα και καλύτερες στιγμές της καριέρας του, όπως ο ίδιος δηλώνει στον «Ρεπόρτερ», αποτελούν η μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό της  Πόρτσμουθ και η πρόκριση στους ομίλους του Champions League με την Ανόρθωση.

Στην όγδοη σεζόν του στα κυπριακά γήπεδα, παρά τα 37 του χρόνια, αποτελεί σημαντικό «γρανάζι» της καλοκαρδισμένης μηχανής της Νέας Σαλαμίνας που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.
 

Γιάννη, μέχρι που μπορεί να φτάσει η Νέα Σαλαμίνα;
Από την αρχή της χρονιάς θέσαμε ψηλούς στόχους. Θέλαμε να μπούμε στην πρώτη εξάδα. Τώρα άνοιξε η όρεξη όλων, όμως δεν θα είναι εύκολο το εγχείρημα να παραμείνουμε στην πρώτη εξάδα, υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη. Στόχος μας είναι να μείνουμε στο πρώτο γκρουπ, και αν είμαστε κοντά στις ομάδες που προπορεύονται θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε.Ποιο είναι το μυστικό της εντυπωσιακής πορείας που κάνετε στο πρωτάθλημα;
Υπάρχει καλή χημεία στην ομάδα μεταξύ τεχνικού επιτελείου και ποδοσφαιριστών. Γίνεται πολύ σωστή δουλειά, δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στις προπονήσεις αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι.Θεωρείς ότι το ρόστερ είναι ποιοτικά στελεχωμένο ή περισσότερο είναι λόγω δουλειάς;
Είναι συνδυασμός και των δύο. Σημαντικό πιστεύω είναι το γεγονός πως υπάρχουν παιδιά με εμπειρίες στην ομάδα αλλά και νέοι ταλαντούχοι. Το ρόστερ απαρτίζεται από ένα μείγμα παικτών, ενώ και αρκετοί έμπειροι είναι σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία.Ο προπονητής της Σαλαμίνας, ο κ. Ντε Γιόνγκε, φημολογείται ότι είναι πολύ αυστηρός…
Κοίτα ο κ. Ντε Γιόνγκε δουλεύει πολύ σοβαρά και ζητά επίμονα αγωνιστική πειθαρχία, όχι όμως με το μαστίγιο στο χέρι. Ιδιαίτερα εμάς τους μεγαλύτερους σε ηλικία μας αντιμετωπίζει με μεγάλο σεβασμό και αυτό είναι πολύ καλό γιατί και εμείς θέλουμε να του το ανταποδώσουμε.

Θεωρείς ότι η Σαλαμίνα έκανε βήματα προόδου;
Δεν ήμουνα εδώ τα προηγούμενα χρόνια για να μπορώ να ξέρω πως λειτουργούσε πριν, όμως με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι η ομάδα δουλεύει επαγγελματικά 100%. Θα μπορούσαν να γίνουν και άλλα βήματα προόδου, όμως είναι και το οικονομικό στη μέση που είναι αποτρεπτικός παράγοντας.

Είσαι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος, πίσω από τον Νούνο Ασίς, όμως συνεχίζεις να τρέχεις ασταμάτητα. Είναι θέμα προπόνησης ή καλής ζωής;
Έκανα πάντα καλή ζωή και συνεχίζω να προπονούμε σκληρά. Είμαι της άποψης, πως, όσο μεγαλύτερος σε ηλικία είσαι πρέπει να δουλεύεις περισσότερο. Εγώ αυτό κάνω και νιώθω τα πόδια μου να κρατάνε γερά. Πάντα φορτσάρω 100% την ώρα της προπόνησης και πολλές φορές επιδιώκω να προπονούμαι ακόμα και στα ρεπό.

Reporter big

Νιώθεις ότι θα συνεχίσεις να αγωνίζεσαι και τη νέα περίοδο;
Θα δω τις δυνάμεις μου και αναλόγως αν έχω καλή πρόταση για να συνεχίσω. Σίγουρα όμως δεν θέλω να πέσω επίπεδο, απλά και μόνο για να πω ότι αγωνίζομαι.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας σου;
Είναι δύο. Η πρώτη ήταν φυσικά η μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ και την Πόρτσμουθ που ήταν τεράστια εμπειρία για μένα και η πρόκριση στους ομίλους του Champions League με την Ανόρθωση.

skope4
Είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην Κύπρο αγωνίστηκε μόνο σε ομάδες που εδρεύουν στην Λάρνακα;
Ήρθα στην Κύπρο για να παίξω στην Ανόρθωση, όπου έμεινα αρκετά χρόνια. Μετά προέκυψε η πρόταση της ΑΕΚ και εγκατασταθήκαμε στη Λάρνακα με την οικογένεια μου, αγόρασα και σπίτι και ακολούθως επιδίωκα να πάω σε ομάδα της πόλης. Αν αγωνιζόμουν σε ομάδα άλλης πόλης δεν θα έφευγα από τη Λάρνακα γιατί βολευτήκαμε εδώ.

skope3

Όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι, θα επιδιώξεις να μείνεις στο ποδόσφαιρο από άλλο πόστο;

Αυτή την στιγμή συγκλίνω να μην μείνω στο ποδόσφαιρο. Αυτό νιώθω ότι δεν μου ταιριάζει κάτι άλλο. Θα προσπαθήσω να κάνω άλλα πράγματα, αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Όταν σταματήσω ν’ αγωνίζομαι σκοπεύω να γυρίσω για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα.

Του Σίμου Παφίτη  09/12/2015 10:45

Σχετικά νέα

X
Translate »