Breaking News

Εκπαίδευση

Σε Πρόγραμμα για την Παγκόσμια Εκπαίδευση ο Δήμος Αθηένου

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει σε Πρόγραμμα για την Παγκόσμια Εκπαίδευση που υλοποιείται σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκε στα Λεύκαρα η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Παγκόσμια Εκπαίδευση γίνεται Τοπική του Οργανισμού Future World Centre». Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των πέντε Τοπικών Αρχών από την Κύπρο που μετέχουν στο πρόγραμμα δηλαδή των Δήμων Αθηένου  Ιδαλίου, Υψωνα, Λευκάρων και του Κοινοτικού Συμβουλίου Επισκοπής.

Προστίθεται ότι οι συμμετέχοντες που αριθμούν πάνω από 15 άτομα, θα εκπαιδευτούν για μια βδομάδα για θέματα παγκόσμιας εκπαίδευσης και μεταξύ άλλων θα δημιουργήσει και θα προωθήσει νέες προσεγγίσεις και μεθοδολογίες που θα ενθαρρύνουν την ανάμειξη των νέων σε παγκόσμια ζητήματα, ειδικότερα μέσω της αξιοποίησης της ποπ κουλτούρας.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα υλοποιείται σε 30 Δήμους και Κοινότητες από έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή Βουλγαρία, Αυστρία, Κύπρος, Λιθουανία, Σλοβενία και Ισπανία, έχει διάρκεια τριών χρόνων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τον Δήμο Αθηένου εκπροσώπησε στη συνάντηση ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς, ενώ στην εκπαίδευση μετέχουν τέσσερις νέοι από την Αθηένου. Κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων που θα υλοποιείται το πρόγραμμα θα δώσει τη  δυνατότητα εμπλοκής πολλών νέων από τις περιοχές των χωρών που λαμβάνουν μέρος στο Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου από την ερχόμενη Τετάρτη 13 Ιουνίου ως την Παρασκευή 15 Ιουνίου  ο Δήμαρχος Αθηένου θα συμμετάσχει στην πόλη Altena της Γερμανίας στην εναρκτήρια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Altena «Re-grow City», όπου με συμμετοχική δημοκρατία των δημοτών έγινε σχεδιασμός της πόλης.

Αναφέρεται ακόμα ότι ο Δήμος Αθηένου μετέχει στο δίκτυο, αφού προωθεί τον σχεδιασμό της Αθηένου, μέσω των απόψεων των πολιτών. Στη συνάντηση θα μετέχουν εκπρόσωποι από 8 Ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Αθηένου, ενώ ο Δήμαρχος θα έχει την ευκαιρία προβολής του Δήμου, ενημέρωσης για την Καλή Πρακτική που εφάρμοσε ο Δήμος της Altena και προώθησης διαφόρων συνεργασιών με άλλους εταίρους.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »