Εκπαίδευση

Σε θέσεις μάχης οι εκπαιδευτικές οργανώσεις – Αποφασίζουν τα επόμενα βήματα

Κοινή συνεδρία των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων τους πραγματοποιούν στις 10 και 30 το πρωί οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ούτως ώστε να εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου μετά από την πρόταση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη.

Εξάλλου οι εκπαιδευτικές οργανώσεις από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκαθάρισαν πως κλείνουν κάθε δίαυλο επικοινωνίας με το Υπουργείο Παιδείας μέχρι ο Υπουργός να αποσύρει τις προτάσεις του για εξορθολογισμό του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Την προηγούμενη εβδομάδα το ΚΔΣ ΟΕΛΜΕΚ συνήλθε εκτάκτως και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον δήθεν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ, εξορθολογισμό των δαπανών στην Εκπαίδευση και αξιολόγησε τα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν «εξαιτίας των απαράδεκτων ενεργειών και χειρισμών του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη».

«Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και των κρίσιμων εξελίξεων, το ΚΔΣ αποφάσισε να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και πάντοτε σε συνεννόηση με τις άλλες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις (ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ) για συντονισμό των ενεργειών τους.

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ως πρώτη αντίδραση αποφάσισαν:

1.Την άμεση διακοπή οποιασδήποτε επαφής με τον συγκεκριμένο Υπουργό και το Υπουργείο Παιδείας, και θεωρούν τον κ. Χαμπιαούρη αναξιόπιστο συνομιλητή.

2. Τη σύγκληση έκτακτης κοινής συνεδρίας των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, στις 10:30 π.μ., για τον καθορισμό των επόμενων κοινών βημάτων, γεγονός που αναδεικνύει τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών.

3. Τέλος, σημειώνουμε εμφατικά ότι η αντίδραση και τα μέτρα των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων θα είναι ανάλογα των προκλητικών, απαράδεκτων και ατεκμηρίωτων αποφάσεων».

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Κώστας Χαμπιαούρης, κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις που δέχεται από τους εκπαιδευτικούς, αρκέστηκε να πει ότι απηύθυνε πρόσκληση τόσο στην ΠΟΕΔ, όσο και στην ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ να προσέλθουν αύριο στο τραπέζι του διαλόγου και βρίσκεται εν αναμονή της απάντησής τους.

Πηγή: reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »