Εκπαίδευση

ΠΣΕΜ: Οι αλλαγές και οι ερασιτεχνισμοί φέρνουν τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση

Η ΠΣΕΜ θεωρεί ότι τα προβλήματα των μαθητών μένουν και χρονίζουν, ενώ διαμηνύει πως δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά θα συνεχίσει να είναι η γνήσια φωνή των μαθητών.
Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η ΠΣΕΜ εύχεται σε όλους τους συμμαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά και πραγματοποίηση των στόχων και επιδιώξεων τους, ενώ στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει να είναι «η φωνή που αγωνίζεται, που  αντιστέκεται και έχει πάντα στην έγνοια της το συμφέρον των μαθητών και μόνο».
Όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ «οι πρόσφατες αλλαγές σχετικά με κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων, φέρνουν τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση, ενώ η  προχειρότητα και οι ερασιτεχνισμοί οδηγούν τους μαθητές και ειδικά της Γ` Λυκείου σε απόγνωση, καθώς η διδακτέα ύλη των νέων Αναλυτικών προγραμμάτων δεν συμβαδίζει με τον πραγματικά διαθέσιμο διδακτικό χρόνο».
«Αυτό το γεγονός», σημειώνει, «δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους μαθητές που θα τρέχουν μαζί με τους καθηγητές τους για να καλύψουν την ογκώδη ύλη. Παράλληλα η μείωση των απουσιών που δικαιούται ένας μαθητής και οι προσπάθειες για επαναφορά της στολής φανερώνουν την επιστροφή του σχολείου σε εποχές αυταρχισμού».
Εξάλλου, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα, η ΠΣΕΜ διερωτάται «πως γίνεται να είναι όλα έτοιμα όταν υπάρχουν ακόμη σχολεία εργοτάξια, δυσλειτουργικά κτίρια και όταν οι Τεχνικές σχολές δεν μπορούν να απορροφήσουν την τεράστια ζήτηση των μαθητών;».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »