ΑΕΚ

Πρόκριση με το ίδιο σκορ… και τώρα Δυναμό Μινσκ (vid)

Με δυο νίκες η ΑΕΚ απέναντι στην Κορκ και μάλιστα με το ίδιο  σκορ (1-0) η ομάδα του Ιδιάκεθ κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο πρόκρισης της για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λίγκ, όπου εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Δυναμό Μινσκ της Λευκορωσίας η οποία νωρίτερα έκανε περίπατο κόντρα στην Ραμποντνίσκι.

Το παιχνίδι

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΚ και στα πρώτα λεπτά του αγώνα καταγράψαμε μια καλή ευκαιρία για την Λαρνακιώτικη ομάδα. Συγκεκριμένα ο Τρουγιόλς έπιασε το σουτ όμως ο ΜακΝάλτι ήταν έτοιμος και απέκρουσε την μπάλα με την πρώτη ευκαιρία των «κιτρινοπράσινων» να κάνει «φτερά».

Ισορρόπησε το παιχνίδι

Μετά το πιεστικό 10λεπτό της ΑΕΚ στο παιχνίδι, η Κορκ Σίτι ισορρόπησε το παιχνίδι όμως χωρίς να φτιάξει κάτι ουσιαστικό μπροστά από την εστία του Πάμπλο. Φυσικά στο διάστημα αυτό μέχρι και το 23ο λεπτό δεν είχαμε κάποια καλή φάση για καμία ομάδα.

Πρώτη καλή φάση για Κορκ

Στο 23ο λεπτό η Κορκ Σίτι έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όμως το σουτ του Ντούλει δεν βρήκε στόχο και το προβάδισμα της ΑΕΚ από το πρώτο παιχνίδι διατηρήθηκε. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απάντησε στην ευκαιρία των Ιρλανδών, όμως το σουτ του Τρισκόφσκι πήρε αρκετά φάρσα και δεν κατέληξε στην εστία του ΜακΝάλτι.

Πιεστικό τρίλεπτο και γκολ

Οι Ιρλανδοί για ένα τρίλεπτο έβαλαν αρκετή πίεση στην ΑΕΚ, για να ισοφαρίσουν δημιουργώντας κάποιες καλές προϋποθέσεις (όχι ευκαιρίες), όμως αυτή που κατάφερε να βρει δίχτυα ήταν η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Ο Λαρένα έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυνομένων καταλήγοντας στο κεφάλι του Φλοριάν Τολεμές ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαμε κάποια δραματική αλλαγή στο παιχνίδι και έτσι οι ομάδες με το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή για την ανάπαυλα βρήκε τους «κιτρινοπράσινους» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκορ.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο πραγματικά ήταν εντελώς διαφορετική η εικόνα σε σχέση με ότι παρακολουθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ με τα δεδομένα του αγώνα είναι με το μέρος της, και με το σκορ υπέρ της έκανε περισσότερο συντήρηση δυνάμεων, χωρίς να φτιάξει κάτι ιδιαίτερο πέραν από ένα σουτ του Τολεμές στο 61ο λεπτό το οποίο πέρασε εκτός.

Όσο για την Κορκ Σίτι στο δεύτερο ημίχρονο ύψωσε λευκή πετσέτα, και δεν απείλησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τον Χουάν Πάμπλο. Φυσικά η Κορκ δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι που δεν της δόθηκε σε μαρκάρισμα του Λαρένα πάνω στον Μαγκουίρ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ μεγάλη νικήτρια, και έτσι θα δώσει συνέχεια στις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, αυτή την φορά έχοντας ως αντίπαλο την Δυναμό Μινσκ.

Έτσι αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες

Κορκ Σίτι:ΜακΝάλντι, Ντιλέινι, Μπόλγκερ, Κεοχάνε, Μπίντι, Ντούλεϊ, Ο’ Κόνορ, Μόρισσεϊ, Μαγκίρ, Μπάκλεϊ, Μακκόρμακ

ΑΕΚ:Παμπλο, Αντωνιάδης,Τρουγιολς, Μοίσοφ, Καταλά, Λαρενα, Τομας, Τρισκφσκι, Χέφελ, Λαμπάν , Φλοριάν

«Να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και να διεκδικήσουμε την πρόκριση» 

«Είμαι πολύ χαρούμενος, ο αντίπαλος ήταν πολύ δύσκολος και δυνατός αντίπαλος, θα κερδίσουν το πρωτάθλημα στην χώρα τους, έχουν παίκτες ψηλής ποιότητας όπως τον Μαγκουάιαρ. Δεν βρεθήκαμε και στην καλύτερη μας μέρα σήμερα αλλά στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα έπαιξε εκπληκτικά, κάναμε καλή προσπάθεια ιδιαίτερα στην άμυνα δεν έφτιαξαν πολλές ευκαιρίες και είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Για τον επόμενο αντίπαλο:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό το στάδιο της σεζόν, είμαστε στην αρχή, κάτι σαν περίοδος προετοιμασίας, είναι θετικό ότι επιστρέφει ο Μουρίγιο, θα έχουν μια εβδομάδα και κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές. Ζητώ από τώρα από τον κόσμο να έχουμε την ίδια ατμόσφαιρα σε μια εβδομάδα απέναντι στην Δυνάμο. Στον γ’ γύρο έχουμε μια καλή ευκαιρία να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Για το ότι Χέφελ και Τομάς δεν βοήθησαν επιθετικά:

«Πριν το παιχνίδι, προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο για το παιχνίδι, ήταν παρόμοιο το πλάνο με το πρώτο παιχνίδι στο Κορκ. Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες και χάσαμε και κάποιες μπαλιές αλλά ελέγχαμε τον αγώνα. Δεν ήταν η καλύτερή μας εμφάνιση σε αυτό το κομμάτι αλλά γενικά πρέπει να δεις την συνολική κατάσταση και υπήρχε ισορροπία».

Για τον Ακοράν:

«Ελπίζω να είναι έτοιμος ο Ακοράν, δεν είναι σίγουρο, τις τελευταίες μέρες προπονείται κανονικά έχουμε άλλη μια εβδομάδα και ελπίζουμε να τον έχουμε στη διάθεσή μας».

Για μεταγραφές:

«Δεν σκέφτομαι για μεταγραφές τώρα, έχω ένα εξαιρετικό ρόστερ, αύριο έχουμε προπόνηση και φυσιοθεραπεία για όσους αγωνίστηκαν. Όλοι δουλεύουν σκληρά, σημασία έχει στις επόμενες προπονήσεις να προετοιμάσουμε τους 2-3 που πρέπει να ετοιμαστούν».

 

«Κρατάμε την πρόκριση… συνεχίζουμε για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι»

Δηλώσεις στην κάμερα της Cytavision έκανε ο Αντρέας Δημητρίου μετά το πέρας της νικηφόρας αναμέτρησης της ΑΕΚ κόντρα στην Κορκ Σίτι.

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο Εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΚ:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε στον τρίτο προκριματικό γύρο. Τώρα μπορούμε να πούμε κάτι για τον επόμενο αντίπαλο. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Κρατάμε την πρόκριση και την δεύτερη νίκη. Συνεχίζουμε για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Ο Ηλίας Χαραλάμπους θα μιλήσει με τον προπονητή για τον επόμενο αντίπαλο. Θέλω να σταθώ στην ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι μας. Η επόμενη αντίπαλος μας είναι μια διαφορετική σχολή ποδοσφαίρου. Θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Στο επόμενο ματς θα έχουμε στην διάθεση μας κι΄άλλους παίκτες. Ο προπονητής θα επιλέξει τους καλύτερους».

«Με αυτό τον υπέροχο κόσμο μπορούμε να πάμε μακριά»

Δηλώσει στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της Cytavision παραχώρησε ο Νταβίντ Καταλά μετά το πέρας της αναμέτρησης κόντρα στην Κορκ Σίτι.

Δείτε όλα όσα ανέφερε

«Ακόμη μια νίκη ακόμη μια πρόκριση στον επόμενο γύρο, δεν ήταν εύκολο απέναντι στην Κορκ. Πλέον πρέπει να ξεκουραστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Όντως είναι πιο δύσκολα τα πράγματα απέναντι στην Ντιναμό, είναι έμπειρη ομάδα αλλά με αυτό τον υπέροχο κόσμο μπορούμε να πάμε μακριά. Το επόμενο είναι το παιχνίδι με την Ντιναμό Μίνσκ».

Πηγή: themasports.com

Σχετικά νέα

X
Translate »