Αναπτυξιακά Έργα

Προσφορές για το έργο που θα αλλάξει το εμπορικό κέντρο της πόλης

Το έργο που θα αλλάξει την όψη του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας παίρνει, επιτέλους, σάρκα και οστά έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια.

 

Το έργο που θα αλλάξει την όψη του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας παίρνει, επιτέλους, σάρκα και οστά έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια.

Το αργότερο αρχές Οκτωβρίου αναμένεται ότι θα προκηρυχθούν οι προσφορές για την ανέγερση της νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας, στο τέρμα της οδού Ερμού. Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι το μόνο που απομένει πλέον είναι η έγκριση των εγγράφων προσφορών, κάτι που υπολογίζεται να γίνει πριν το τέλος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το δεύτερο έργο που θα υλοποιηθεί στη Λάρνακα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, μετά την ανάπλαση του δημοτικού κήπου.

Για το έργο του δημοτικού κήπου αναμένεται η κατακύρωση της προσφοράς πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Όσον αφορά τη δαπάνη για τη νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας υπολογίζεται να ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και το κονδύλι θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τα διαρθρωτικά ταμεία 2014-2020. Υπενθυμίζουμε, ότι η παλιά Δημοτική Αγορά της Λάρνακας κατεδαφίστηκε το 1996 καθότι το κτήριο είχε κριθεί ακατάλληλο. Έκτοτε ο χώρος χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ, προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών του εμπορικού κέντρου.

Τα σχέδια

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια, το νέο κτήριο της αγοράς θα είναι κυκλικής μορφής και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 11 ανοικτά καταστήματα που θα είναι κατασκευασμένα σε κυκλική διαρρύθμιση και θα καταλαμβάνουν συνολική έκταση 700τ.μ. Οι τοπιοτεχνημένοι χώροι πρασίνου θα έχουν συνολική έκταση περίπου 1.200τ.μ. Η νέα Δημοτική Αγορά θα περιλαμβάνει, επίσης, χώρο στάθμευσης, ενώ στο μεσοπάτωμα του κτηρίου θα διαμορφωθούν εστιατόρια, μικρή γκαλερί και υπαίθριος εκθεσιακός χώρος. Σύμφωνα πάντοτε με τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει, στην οροφή του κτηρίου θα δημιουργηθεί κήπος με αρωματικά κυπριακά φυτά και μπαράκια! Οι τοπικές αρχές ευελπιστούν ότι με τη λειτουργία της νέας Δημοτικής Αγοράς θ’ αναζωογονηθεί σε μεγάλο βαθμό η κίνηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την κατιούσα εξαιτίας, κυρίως, των πολλών υπεραγορών που λειτουργούν στην πόλη.

Πηγή: politis.com.cy

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »