Εκπαίδευση

Προειδοποιούν με κλείσιμο Γυμνασίου Δροσιάς-«Στάζουν οι στέγες»

Σε έντονο κλίμα πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, μ θέμα την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 
Ανάμεσα στα όσα διημείφθησαν, ξεχώρισε η κραυγή απόγνωσης εκ μέρους του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Δροσιάς στη Λάρνακα.
Όπως αναφέρθηκε, υπάρχει υπερπληθυσμός στο εν λόγω σχολείο με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να κάνουν μάθημα εκτός αιθουσών και συγκεκριμένα σε κιόσκια ή άλλες εγκαταστάσεις του σχολείου, ενώ πέντε συνολικά τμήματα είναι μετακινούμενα.
Σημειώθηκε από τον Σύνδεσμο, πως δεν έχουν γίνει εργασίες στο εν λόγω σχολείο ούτως ώστε να δημιουργούνται πληθώρα προβλημάτων, ενώ όταν σημειώνονται βροχοπτώσεις οι «στέγες να στάζουν».
Ο Σύνδεσμος, τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις χρήζουν άμεσης επέκτασης και προειδοποίησαν πως αν δεν ληφθούν αποφάσεις άμεσα θα κλείσουν το σχολείο.
Εκ μέρους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, αναφέρθηκε πως οι εγκαταστάσεις του σχολείου είναι χτισμένες σε Τ/κ γη και η επέκταση δεν είναι δυνατή, ενώ σημείωσαν πως έγινα πολλές διορθώσεις προβλημάτων.
Όπως τονίστηκε στην αίθουσα, το γεγονός του υπερπληθυσμού στο συγκεκριμένο σχολείο, εμπίπτει στο γεγονός ότι πολλοί γονείς αρνούνται να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο πλησιέστερο Γυμνάσιο, το Ευρυβιάδειο, καθώς εκεί φοιτούν αρκετοί αλλοδαποί.
Υπήρχαν παιδονόμοι στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων την ώρα της απαγωγής, ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Σχετικά νέα

X
Translate »