ΑΕΚ

Πολύ καλή εμφάνιση για την ΑΕΚ, όμως η Λεβερκούζεν υπερείχε και επικράτησε

ΑΕΚ παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με γκολ του Τρισκόφσκι στο 25΄ τελικώς ηττήθηκε με 3-2 από την Λεβερκούζεν. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους με τον Χάβερτς, ενώ με δυο γκολ του Ιλάριο έκαναν 3-1. Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει με τον Δημήτρη Ράσπα στις καθυστερήσεις, ενώ λίγο πριν το τέλος οι γηπεδούχοι έβαλαν και τέταρτο γκολ με τον Μπραντ γράφοντας το τελικό  4-2.

Η ομάδα μας στάθηκε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο και αν δεν είχε κάποιες λάθος τοποθετήσεις στην άμυνα ίσως θα μπορούσε να κερδίσει κάτι από τον αγώνα. Πλέον με δυο στις δυο ήττες στον όμιλο τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για την ομάδα μας.

Α΄ ημίχρονο:

Η πρώτη φάση στον αγώνα θα έρθει στο 4΄ για την Λεβερκούζεν το σουτ όμως του Μπέντερ θα περάσει έξω.

Οι Γερμανοί θέλεις από την αρχή να επιβάλουν τον ρυθμό τους κρατούσαν μπάλα, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο μπροστά από την εστία του Τόνιο.

Η πρώτη σημαντικά φάση στον αγώνα θα καταγραφεί στο 13΄ όταν οι γηπεδούχοι θα έχουν δοκάρι μετά από σουτ του Μπέντερ από το ύψος τους πέναλτι.

Στο 18΄ η ΑΕΚ θα έχει την πρώτη της ευκαιρία με τον Τρισκόφσκι ο οποίος σούταρε όμως ο Χραντέτσκι απέκρουσε.

Με την συμπλήρωση 25 λεπτών στον αγώνα η ομάδα μας κατάφερε να σκοράρει με τον Τρισκόφσκι. Μετά από σέντρα του Τομάς από τα δεξιά, ο σκοπιανός τρύπωσε στην «καρδιά» της άμυνας των Γερμανών και με πλασέ νίκησε τον Χραντέτσκι.

Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι όπως ήταν αναμενόμενο προσπάθησαν να πιέσουν για να ισοφαρίσουν πριν από το ημίχρονο. Στο 37΄ το σουτ του Μπελαράμπι πέρασε έξω, ενώ στο 41΄ ο Χάβερτς έκανε το σουτ όμως ο Τόνιο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τελικώς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου στο 44΄ με τον Χάβερτς με πλασέ να νικάει από κοντά τον Τόνιο

Β΄ ημίχρονο:

Η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο θα καταγραφεί για την ΑΕΚ στο 49΄ με τον Κάσες να σουτάρει όμως η μπάλα πάει μακριά από την εστία του Χραντέτσκι.

Στο 50΄ η ΑΕΚ θα καταφέρει να ανατρέψει το σκορ με τον Αλάριο ο οποίος εισήλθε στο παιχνίδι με την έναρξη της επανάληψης.

Στο 56′ η ΑΚΕ θα απειλήσει και πάλι αυτή την φορά με τον Χέφελ το σουτ του όμως θα αποκρούσει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των Γερμανών.

Στο 63΄ οι γηπεδούχοι θα χάσουν μοναδική ευκαιρία με τον Χάβερτς ο οποίος έκανε το ανάποδο και τον Τόνιο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ σταδιακά προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία της Λεβερκούζεν, όμως μόνο από μακριά μπορούσαν να απειλήσουν οι ποδοσφαιριστές του Ιραόλα.

Στο 78΄ ο Χέφελ θα επιχειρήσει εκ νέου σουτ όμως η μπάλα θα πάει και πάλι έξω.

Στο 84΄ η Λεβερκούζεν θα έχει τετ-α-τετ με τον Μπραντ όμως ο Τόνιο θα βγει έγκαιρα και θα απομακρύνει τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 88΄ οι γηπεδούχοι θα «καθαρίσουν» το παιχνίδι με τον Ιλάριο ο οποίος σκόραρε και πάλι με πλασέ μετά από ασίστ του Φόλαντ και αδράνεια της άμυνας νίκησε τον Τόνιο.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα θα μπουν ακόμη δυο γκολ. αρχικά η ΑΕΚ θα μειώσει με τον νεαρό Δημήτρη Ράσπα, ενώ ένα λεπτό πριν την λήξη ο Μπραντ έγραψε το τελικό 4-2.

Λεβερκούζεν: Χραντέσκι, Μπέντερ, Ντράγκοβιτς, Μπέιλι (46΄Αλάριο) Βέντελ, Κορ, Βέισερ, Χάβερτς (70΄Μπραντ) Βόλαντ, Μπελαράμπι

ΑΕΚ: Τόνιο, Σίλβα, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Γκονζάλεζ, Ακοράν, Τομάς (67΄Τέτε) Κάσες (81΄Ασούμπρε) Τρισκόφσκι, Χέφελ, Γιάννου

 

Σχετικά νέα

X
Translate »