Έχουμε θέμα

Πολυκατοικία τρώγλη στη Λάρνακα (ΦΩΤΟΣ)

Οι οικογένειες έχουν χαθεί στην κρατική γραφειοκρατία.
‘Άθλιες συνθήκες διαμονής βιώνουν τέσσερις οικογένειες Ε/Κ σε προσφυγική πολυκατοικία στη Λάρνακα. Η Offsite αποκαλύπτει μέσω φωτογραφιών ότι το κτήριο που διαμένουν στην 1η πάροδο της τουρκοκυπριακής συνοικίας Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα μοιάζει μάλλον με τρώγλη παρά με πολυκατοικία.

Όπως πληροφορηθήκαμε,υπάρχουν διαμερίσματα χωρίς κεραμικά αλλά μόνο με μπετόν, χωρίς παράθυρα, με σπασμένα μπάνια και αποχωρητήρια, με καλώδια να κρέμονται επικίνδυνα και λάκκους αποχέτευσης ανοικτούς και εκτεθειμένους.

Οι οικογένειες αυτές έχουν χαθεί στην κρατική γραφειοκρατία. Παρά τις συνεχείς επιστολές προς στο Υπουργείο Εσωτερικών, τις διαβεβαιώσεις για έγκριση κονδυλίου από το 2005, τις μελέτες, τις προκηρύξεις προσφορών κτλ, ακόμη δεν έχει γίνει κανένα έργο και φυσικά καμία βελτίωση στην ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων.

Τόσο προχωρημένη ήταν η υπόθεση αυτή, που το 2009 τους είχαν προσωρινά μεταφερθεί στον οικισμό Αγίου Γεωργίου για να αρχίσουν εργασίες στον χώρο τον οποίο διέμεναν. Ωστόσο για ακόμη μια φορά, έρμαια της απραξίας καθώς δεν έγινε κάποιο έργο και επέστρεψαν πίσω πλήρως απογοητευμένοι για την μεταχείριση που έτυχαν.

Ακόμη και σήμερα, οχτώ (προς εννέα) χρόνια μετά,  δεν έγινε καμία συντήρηση – επιδιόρθωση στο εν λόγω κτίριο. Το Τμήμα Πολεοδομίας που είναι υπεύθυνο για συντήρηση των συνοικισμών στη Λάρνακα μας ενημέρωσε ότι υπάρχει νέα μελέτη και είναι στα χέρια των επιμετρητών από τον Φεβρουάριο 2018.

Μετά από επιστολή στον  Υπουργό Εσωτερικών 1/1/2015 τους ενημέρωσαν από το Υπουργείο ότι λόγω περικοπών στους προϋπολογισμούς, δεν θα αρχίσει η συντήρηση του εν λόγω κτιρίου κατά τα επόμενα έτη.

Τα σπίτια, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται,  μόνο ως κατοικήσιμα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Η Offsite επικοινώνησε με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως όπου μας λέχθηκε ότι είναι σε γνώση της Αρχής και μας αναφέρθηκε ότι η πολυκατοικία πρέπει να συντηρηθεί. Το θέμα απασχολεί έντονα και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, μέλη του οποίου έκαναν επιτόπια έρευνα.

Σχετικά νέα

X
Translate »