ΑΕΚ

Ποδαρικό με εκτέλεση από τα 11 βήματα

Χειρότερη δεν ήταν σε καμία περίπτωση, όμως το ξεκίνημα της ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ δεν έφερε βαθμούς. Η ομάδα του Αντόνι Ιραόλα ηττήθηκε με 1-0 στο ΓΣΠ από τη Ζυρίχη και γεύτηκε τι θα πει ήττα για πρώτη φορά στο φετινό ευρωπαϊκό της οδοιπορικό.

Ισορροπημένο σε όλη του τη διάρκεια το παιχνίδι, με ένα πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μόισοφ και μετέτρεψε σε γκολ ο Κολόλι στο 61’ να κρίνει το αποτέλεσμα. Ανεκμετάλλευτο έμεινε και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι γηπεδούχοι, λόγω της αποβολής του Πα Μοντού.

Καλός ο ρυθμός, αλλά μόνο αυτός

Ένεκα των πολύ λίγων φάουλ και λοιπών καταστάσεων που προκαλούν διακοπές, το παιχνίδι είχε πολύ καθαρό χρόνο και επέτρεψε να δούμε καλό ρυθμό μεν, αλλά τίποτα περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες είχαν εναλλασσόμενη εδαφική υπεροχή και καμία από τις δύο δεν μπόρεσε να επιβάλει το δικό της τέμπο, ενώ κυρίαρχο στοιχείο ήταν τα πολλά, και σε αρκετές περιπτώσεις εύκολα, λάθη στις μεταβιβάσεις κυρίως στη μεσαία γραμμή. Ο κύριος τρόπος που προσπαθούσαν να απειλήσουν ήταν με μακρινά σουτ τα οποία δεν έβαλαν δύσκολα στους Τόνιο και Μπρέχερ σε καμία περίπτωση και η μοναδική, καθαρή ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο ήρθε στο 15’ με τον Οντέι, που πέρασε στο ένας εναντίον ενός τον Μόισοφ αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο έξω.

Ένα πέναλτι άλλαξε τις ισορροπίες
Το δεύτερο ημίχρονο είχε εικόνα ανάλογη με του πρώτου στα πρώτα του στάδια, όμως μετά από ένα τέταρτο ήρθε η φάση που άλλαξε το σκηνικό. Ο Μαρτσεσάνο πήγε να μπει στην περιοχή της ΑΕΚ από αριστερά, ο Μόισοφ προσπάθησε να τον κόψει με τάκλιν και η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο του χέρι. Ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι και ο Κολόλι το μετέτρεψε σε γκολ, ανοίγοντας το σκορ στο 61’.

 

Προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε ούτε με αριθμητικό πλεονέκτημα
Η ΑΕΚ θέλησε να δείξει αντίδραση αμέσως μετά το γκολ και προσπάθησε να βάλει πίεση στην αντίπαλη άμυνα, όμως ευκαιρίες δεν κατάφερε να δημιουργήσει. Η Ζυρίχη εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ανέβαζαν πολλούς παίκτες μπροστά, βρήκε κενούς χώρους και έφτιαξε δύο καλές στιγμές σε 80’ και 81’ με τους Κελίφι και Μαρτσεσάνο αντίστοιχα, όμως ο Τόνιο ήταν σε ετοιμότητα.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 84’, όταν ο Πα Μοντού είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Η μόνη φορά στην οποία κάποιος παίκτης της βγήκε σε θέση βολής, ωστόσο, ήταν στο 93’, όταν το πλασέ του Γιάννου έφυγε έξω και μαζί του χάθηκαν και οι ελπίδες για βαθμολογικό κέρδος από το παιχνίδι.

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Τόνιο, Ίγκορ (79’ Ασούμπρε), Γκονσάλες, Μόισοφ, Ιωάννου, Χέφελ, Λαρένα (83’ Γκαρσία), Ακοράν, Τέτε (64’ Τολμές), Τρισκόφσκι, Γιάννου.

Ζυρίχη: Μπρέχερ, Ρούεγκ, Μάξο, Μπαγκούρα, Πα Μοντού, Πάλσον, Κριέζιου, Κελίφι (90+2’ Βίντερ), Κολόλι, Μαρτσεσάνο (86’ Νεφ), Οντέι (75’ Σισέι).

Σχετικά νέα

X
Translate »