Breaking News

Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στην πορεία με τις Ροζ Φιγούρες (εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα η 13η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες που συνδιοργάνωσαν η Europa Donna Κύπρου και η AstroBank, με την ευκαιρία του παγκόσμιου μήνα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Η εκδήλωση είχε σημείο εκκίνησης τον χώρο στάθμευσης στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία και σημείο τερματισμού τα κεντρικά γραφεία της AstroBank στη συμβολή των δρόμων Γρίβα Διγενή και Θεμιστοκλή Δέρβη.

Παρόντες στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, οι προεδρικοί υποψήφιοι Νικόλας Παπαδόπουλος, Σταύρος Μαλάς και Γιώργος Λιλλήκας, καθώς και άλλοι πολιτικοί.

Στη φετινή πορεία υπήρχαν 620 ροζ, 7 μπλε και 102 λευκές φιγούρες που συμβόλιζαν τα 620 νέα περιστατικά που αφορούν γυναίκες, τα 7 νέα περιστατικά που αφορούν άνδρες και τις 102 γυναίκες που έδωσαν τη μάχη τους αλλά, δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που η Europa Donna Κύπρου είχε δώσει ανακοινώνοντας την 13η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες, μία στις 8 γυναίκες θα νοσήσει, ενώ σήμερα στην Κύπρο υπάρχουν τουλάχιστον 8.000 γυναίκες που συνεχίζουν τη ζωή τους μετά τον καρκίνο και άλλες 350 γυναίκες που κάθε μήνα λαμβάνουν θεραπεία.

«Ο καρκίνος πολεμάται και στα ιατρεία, στα χειρουργεία, στα σχολεία, στα εθνικά συστήματα υγείας και στα κυβερνητικά γραφεία». Αυτό είναι το μήνυμα της Europa Donna Κύπρου, η οποία έχει ως στόχο να κάνει «το ταξίδι μέσα από τον καρκίνο του μαστού όσο πιο ανώδυνο γίνεται».

Πηγή : philenews.com

 

Σχετικά νέα

X
Translate »