Ανόρθωση

Πενθεί η Ανόρθωση: «Έφυγε» ο πρώην Πρόεδρος Στέλιος Φρεναρίτης

Ο αγνός, ο ιδεολόγος, ο ρομαντικός

Απεβίωσε χθες, σε ηλικία 79 ετών, ο πρώην Πρόεδρος και ποδοσφαιριστής του συλλόγου Ανόρθωσις Στέλιος Φρεναρίτης.
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης:
Ο αείμνηστος Στέλιος Φρεναρίτης υπηρέτησε την Ανόρθωση από διάφορες θέσεις και πόστα. Διετέλεσε ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης αρχικά και στη συνέχεια πρόεδρος του Συλλόγου την περίοδο 1983-89.
Ως ποδοσφαιριστής της ομάδας (1959-1963) πανηγύρισε την κατάκτηση τεσσάρων τίτλων. Τριών πρωταθλημάτων και ενός κυπέλλου. Παράλληλα κατέχει και ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ ως παίκτης της ομάδας μας, καθώς είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που πέτυχε 8 γκολ σε ένα αγώνα, στη νίκη της Ανόρθωσης επί της ΑΕΚ Αμμοχώστου με 19-0.
Στα διοικητικά του Συλλόγου αναμίχθηκε το 1972. Συνυπήρξαν αρμονικά μαζί με τον Κυριάκο Θεοχάρους στην εφορεία της ομάδας. Από τους βασικούς χρηματοδότες της ποδοσφαιρικής ομάδας βοήθησε ποικιλοτρόπως το ποδοσφαιρικό τμήμα προ και μετά της τουρκικής εισβολής του 1974. Άνθρωπος μειλίχιος, ευπροσήγορος, φιλικός και προσιτός προς όλους, ήταν συνεχώς στο πλευρό των ποδοσφαιριστών προσφέροντας τους άπλετη βοήθεια. Άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια, εξαίρετος χαρακτήρας, ευγενής και μετρημένος, κέρδισε εύλογα την εμπιστοσύνη όλων, τον σεβασμό και την αγάπη τους.
Το 1982 μετά την αποχώρηση του Τάκη Πελεκάνου, ανέλαβε την προεδρία της Ανόρθωσης. Ήταν εξ’ αυτών που οραματίστηκαν και εμπνεύστηκαν τη δημιουργία ενός προσωρινού ιδιόκτητου ποδοσφαιρικού γηπέδου, στην προσφυγιά. Ενός γηπέδου που θα αποτελούσε την προσωρινή στέγη της ομάδας προκειμένου να σταματήσει η περιπλάνηση της. Επί των ημερών του, τούτο το όραμα έγινε πραγματικότητα. Κινήθηκε με επιμονή και μεθοδικότητα. Το 1982 δημιουργήθηκε γήπεδο προπονήσεων, το οποίο το 1986 μετατράπηκε σε αγωνιστικό και λειτούργησε ως η έδρα της Ανόρθωσης στην προσφυγιά. Ο ίδιος αποτέλεσε ένας από τους βασικότερους πυλώνες υλοποίησης αυτού του μεγάλου επιτεύγματος. Ταπεινός και πιστός υπηρέτης της Ανόρθωσης αξίζει κάθε τιμής ως υπόμνηση της τεράστιας και γενναιόδωρης προσφοράς του προς τον Σύλλογο.
Ως πρόεδρος λειτούργησε με συγκαταβατικότητα και σύνεση προσπαθώντας, εν μέσω σωρείας προβλημάτων, να διατηρήσει τον Σύλλογο σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο και το κατόρθωσε. Η ποδοσφαιρική ομάδα μπορεί να κινήθηκε στη μετριότητα λόγω τεράστιων αντιξοοτήτων, με εκλάμψεις καλής παρουσίας (δευτεραθλήτρια 1983), ωστόσο, το ανδρικό πετοσφαιρικό τμήμα μεγαλούργησε χαρίζοντας μεγάλες στιγμές στο Σύλλογο. Από το 1986 μέχρι το 1989 κατέγραψε μια χρυσή τετραετία κατακτώντας τέσσερα συνεχή νταμπλ (1986-1989). Ταυτοχρόνως επαναλειτούργησε το τμήμα πετόσφαιρας γυναικών.
Αναμφισβήτητα, ο Στέλιος Φρεναρίτης ανήκει σε αυτή την κατηγορία των ρομαντικών και ιδεολόγων παραγόντων, οι οποίοι υπηρέτησαν πιστά και με ανιδιοτέλεια τον Σύλλογο. Των παραγόντων εκείνων, οι οποίοι είχαν την διάθεση της συνεχούς και αγνής προσφοράς προς την Ανόρθωση. Παρέδωσε την προεδρία το 1989. Η ιστορία κατέγραψε το αξιομνημόνευτο και σπουδαίο έργο που επιτέλεσε.
Η κηδεία του, θα τελεστεί μεθαύριο Τρίτη. Περισσότερε λεπτομέρειες για την ακριβή ώρα και τόπο, θα ανακοινωθούν αργότερα.
Ολόκληρη η οικογένεια της Ανόρθωσης, εκφράζουμε την οδύνη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, προκειμένου να ανακοινώσει σειρά ενεργειών εις μνήμην του αείμνηστου Στέλιου Φρεναρίτη.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »