Breaking News

Εκπαίδευση

Παιδεία: Σκοτάδι στην άκρη του τούνελ

Στο σκοτάδι βυθίζεται πλέον η Παιδεία, αφού η Κυβέρνηση και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις παραμένουν αμετακίνητες από τις αρχικές τους θέσεις και δεν βρίσκουν κοινό σημείο επαφής. 

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Παιδείας επιβεβαίωσε, απλώς, τις πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος δεν προτίθεται να παρέμβει εκ νέου για να προσπαθήσει έτσι να λύσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει καταλήξει ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και άφησε να εννοηθεί ότι η Κυβέρνηση έχει ετοιμάσει «τις προτάσεις της», σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει περίπτωση να αποσύρει κάποιες από τις αποφάσεις για τον εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου, απάντησε με νόημα ότι «οι αποφάσεις του Υπουργικού έχουν ληφθεί».

Πρόσθεσε, απλώς, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Παιδείας αποφασίστηκε ότι ο Κώστας Χαμπιαούρης εντός των ημέρων θα αποστείλει εκ νέου πρόσκληση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις για διάλογο. Χαρακτήρισε, μάλιστα, την απόφαση αυτή ως «ύστατη προσπάθεια».

Το γεγονός ότι μεταξύ των δύο πλευρών δεν εντοπίζεται κανένα σημείο επαφής, επιβεβαιώθηκε και από ανάρτηση του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ στο διαδίκτυο. Ο Γιάννος Σωκράτους αναφέρθηκε στο γεγονός ότι Κυβέρνηση και εκπαιδευτικοί δεν ερμήνευσαν με τον ίδιο τρόπο τις αποφάσεις της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό στις 27 Ιουλίου. Τόνισε, παράλληλα, ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χρόνος για να τον ροκανίσουν κάποιοι» και υπογράμμισε την ανάγκη για «λύσεις ανάγκης, πέραν των μονομερών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, που αποτελούν τη ρίζα του προβλήματος, για να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά, με την ταυτόχρονη δέσμευση όλων των μερών για εκκίνηση ενός δομημένου διαλόγου στα αρμόδια θεσμοθετημένα σώματα».

Με αυτά τα δεδομένα, η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τεράστιο κίνδυνο, αφού ούτε και αυτή την εβδομάδα, ενόψει και Δεκαπενταυγούστου, δεν πρέπει να αναμένονται συνταρακτικές εξελίξεις.

Όσον αφορά στην επιστολή/πρόσκληση του υπουργού Παιδείας προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, αναμένεται να αποσταλεί στο τέλος της εβδομάδας, αφού θα συνοδεύεται από επεξηγηματικό έγγραφο.

Πηγή: philenews

Σχετικά νέα

X
Translate »