Breaking News

Εκπαίδευση

Παγκύπριες:Έλειπε σελίδα από το δοκίμιο Φυσικής-Απάντηση ΥΠΠ

Μικρό πρόβλημα δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μαθήματος της Φυσικής σε κάποια σχολεία, με τους μαθητές να καταγγέλλουν ότι έλειπε μία σελίδα από το εξεταστικό δοκίμιο.

 

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία που είχαμε με την Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου, μάς επιβεβαίωσε ότι υπήρξε πρόβλημα σε μερικά γραπτά, σε τρία ή τέσσερα σχολεία.

Το πρόβλημα διεφάνη όταν, κατά την οδηγία για καταμέτρηση των σελίδων, κάποιοι μαθητές εντόπισαν ότι έλειπε η σελίδα 10 ή 11 του δοκιμίου της Φυσικής των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντινίδου το πρόβλημα λύθηκε άμεσα, αφού φωτοτύπησαν αμέσως τη σελίδα που έλειπε και την έδωσαν στους μαθητές, ενώ ειδοποιήθηκαν αμέσως και τα υπόλοιπα σχολεία για να γίνει έλεγχος.

Όσον αφορά στις καταγγελίες ότι δεν δόθηκε περισσότερος χρόνος σε όσους δεν είχαν τις σελίδες 10 ή 11 μάς ανέφερε ότι δεν χρειαζόταν, αφού το πρόβλημα ήταν στη μέση του γραπτού, ενώ φαίνεται να λύθηκε άμεσα.

Τέλος, η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων τόνισε ότι για τέτοια προβλήματα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας και αντιμετωπίζονται άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Παγκύπριες Εξετάσεις συνεχίζονται κανονικά από τη Δευτέρα, οπότε και έκαναν πρεμιέρα με τα Νέα Ελληνικά.

Επίσης, στη δημοσιότητα δόθηκαν τα δοκίμια της Φυσικής των Τεχνικών Σχολών και Λογιστικής, στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές στο πλαίσιο των Παγκυπρίων.

Επίσης, σήμερα οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν στο δοκίμιο της Ιστορίας.

Σχετικά νέα

X
Translate »