Breaking News

Εκπαίδευση

Ο Τάσος Χριστοφίδης νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου

Ο καθηγητής μαθηματικών Τάσος Χριστοφίδης, εξελέγη νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο. 
Ο Τάσος Χριστοφίδης, είναι Καθηγητής Μαθηματικών. Οι βασικές σπουδές έγιναν στα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το 1983. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1985 και ακολούθησαν διδακτορικές σπουδές το 1987. Έχει διδάξει στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Binghamton των ΗΠΑ ως επίκουρος καθηγητής, από το 1987 έως το 1991.
Τη θέση του Πρύτανη διεκδίκησαν επίσης οι καθηγητές Πληροφορικής Αντώνης Κάκας, ο Καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής Στάθης Παπαροδίτης και ο καθηγητής Φυσικής, Πάνος Ραζής.

Η ανακήρυξη του νέου Πρύτανη θα γίνει αργότερα το απόγευμα, ενώ θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 16 Δεκεμβρίου, οπόταν και ολοκληρώνεται η θητεία του νυν Πρύτανη, Κωνσταντίνου Χριστοφίδη.

Σημειώνεται πως η σημερινή εκλογική διαδικασία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα αναδείξει επίσης τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και τον αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, οι οποίοι και θ’ αναλάβουν άμεσα καθήκοντα.

Σχετικά νέα

X
Translate »