Αθλητικά Νέα

Ο ρόλος της Χρυσταλλένης ως Young Ambassador

Η συμπολίτισσα μας αθλήτρια της ρυθμικής σχολιάζει την διοργάνωση αλλά και την πορεία του προγράμματος της.

Στο Γκιόρ της Ουγγαρίας, όπου φιλοξενείται το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεών, δεν υπάρχει μόνο το αγωνιστικό σκέλος για τους αθλητές. Υπάρχει και η χαλάρωση, η ξεκούραση αλλά και η αποφόρτιση των αθλητών και αθλητριών μετά τους απαιτητικούς αγώνες και τις προπονήσεις. Σε αυτά, παίζει το δικό της ρόλο η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, που ταξίδεψε με την Κυπριακή αποστολή ως Πρέσβειρα της Κύπρου.

Η 23χρονη αθλήτρια, που μάζεψε πέντε μετάλλια στους Κοινοπολιτειακούς του 2010 – δύο εξ αυτών χρυσά, μαζί με άλλα δεκαεφτά άτομα από διάφορες χώρες, φέρουν τον τίτλο του Young Ambassador για τους αγώνες. Στην ουσία είναι υπεύθυνοι ενός ειδικού προγράμματος που λειτουργεί σε αγώνες Νέων, του οποίου αποστολή είναι να προωθήσει τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Το εν λόγω πρόγραμμα γίνεται στο fun zone, που όπως υπονοεί και το όνομα του, είναι ο χώρος ξεκούρασης και διασκέδασης των αθλητών με διάφορες δραστηριότητες.

Όπως μας εξηγεί η ίδια , αυτή είναι η δεύτερη φορά που έχει τέτοιο ρόλο, μίας και ήταν Πρέσβειρα στους Youth Olympics του 2014, στην Κίνα:

«Αρχικά πρέπει να πως με τιμά ιδιαίτερα που με επέλεξε για δεύτερη φορά η ΚΟΕ για αυτό το ρόλο, που μου εμπιστεύεται αυτό το σημαντικό μέρος των αγώνων», είπε αρχικά και πρόσθεσε για την ανταπόκριση που βλέπει στο πρόγραμμα:

«Μέχρι τώρα όλα κύλησαν ομαλά, με σχεδόν όλους τους Κύπριες αθλητές που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους να έχουν ήδη συμμετάσχει στις διάφορες δραστηριότητες. Μπορώ να πω με χαρά ότι έχουν ήδη αναπτύξει σχέσεις με αθλητές άλλων χωρών και διαφόρων αθλημάτων».

Σχετικά με τη διοργάνωση και τις εντυπώσεις της, μας είπε: «Όπως και με το πρόγραμμα το οποίο έχω την ευθύνη, έτσι και οι αγώνες με εξέπληξαν ευχάριστα, τόσο για το υψηλό επίπεδο τους, αλλά και για την συμμετοχή (σ.σ. συμμετέχουν περισσότεροι από 2500 αθλητές). Σαν αθλήτρια, μπορώ να δω και να καταλάβω πως οι αθλητές είναι υψηλού επίπεδου. Είναι πολύ καλή η φιλοξενία και η όλη οργάνωση. Η τελετή έναρξης ήταν πολύ εντυπωσιακή σε σχέση με το τι περιμέναμε, ενώ γενικότερα όλα κυλάνε αρκετά ομαλά, αν εξαιρέσουμε τον καιρό».

Σχετικά με το τι στοχεύει να έχει επιτύχει, με την ολοκλήρωση των αγώνων, σχολίασε: «Όλοι οι αθλητές μας να φύγουν από το Γκιόρ με αναμνήσεις για μία ζωή. Να τους δώσουμε δύναμη να επιθυμούν να αγωνιστούν ξανά σε τέτοιου είδους αγώνες, να θέσουν πιο ψηλούς στόχους και να κρατήσουν τι έχουν μάθει από το πρόγραμμα και τον αγώνα τους, ως εφόδια για το μέλλον».

Ανδρέας Οδυσσέως
Απεσταλμένος ΕΑΚ

Πηγή: actioninsports.com

Σχετικά νέα

X
Translate »