Πολιτιστικά

Ο Πολιτισμός της πόλης στο επίκεντρο

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, στο «Περί Τέχνης»,  η πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και των Μελών της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας με Καλλιτέχνες και Ανθρώπους του Πνεύματος.

Σκοπός των συναντήσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κατά διαστήματα, είναι η ανταλλαγή απόψεων, εισηγήσεων αλλά και η δυνατότητα του Καλλιτεχνικού Κόσμου και της Δημοτικής Υπηρεσίας  να έρθουν σε άμεση επαφή και συνεργασία. Μέσω αυτού του διαλόγου, εγκαθιδρύεται μια σχέση με απώτερο σκοπό την προώθηση θεμάτων που αφορούν τον Πολιτισμό γενικότερα.

Η χθεσινή συνάντηση αποτέλεσε την αφετηρία για τα πιο πάνω, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο πολιτισμός  αποτελεί κομμάτι της ζωής του κάθε ανθρώπου, στοι­χείο της καθημερινής ζωής, πηγή έμπνευσης και σημείο αναφο­ράς των δημοτών της πόλης. Έτσι λοιπόν, μέσω αυτής της κατεύθυνση τεκμηριώνονται και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για καλύτερη διαχείριση των υπαρχουσών συνθηκών, αλλά και υιοθέτηση νέων.

Η αμφίδρομη συνεργασία και στήριξη των Καλλιτεχνών και των Ανθρώπων του Πνεύματος, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους ευημερίας της πόλης.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »