Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο κόσμος έστειλε το μήνυμα και ζήτησε κινητοποιήσεις από το Δήμο για τα διυλιστήρια

Tης Νίκης Μιχαήλ

Περίπου 300 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Λάρνακς στην Πανδημοτική Συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Δήμος για τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ  πλέον (έπειτα από τη λήξη του διατάγματος μετακίνησης) πετρελαιοδεξαμενές στην περιοχή Δεκέλειας.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Λάρνακας και βουλευτές Αμμοχώστου, πρώην Δήμαρχοι της Λάρνακας, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη της Επιτροπής Ανάπτυξης της πόλης και αρκετός κόσμος.

Το λόγο πήρε αρκετός κόσμος από το ακροατήριο με τον κόσμο να καλεί το Δήμο Λάρνακας και Λειβαδιών πως ο μοναδικός δρόμος για να διεκδικήσει η πόλη αυτά που της αξίζουν είναι στο δρόμο.

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του πρώην Δημάρχου κ. Γεώργιου Λυκούργου ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ”πως το πρώτο διάταγμα με το κράτος είχε υπογραφεί το 1996 παρουσία του ιδίου και πως προνοούσε την ολοκληρωτική μετακίνηση των εγκαταστάσεων μέχρι το 2010. Ο κ. Λυκούργος συνέχισε λέγοντας πως σήμερα φτάσαμε στο 2018 και δεν είδαμε να γίνεται απολύτως τίποτα”.  

Μια άλλη παρέμβαση που ξεχωρίσαμε ήταν αυτή του Βουλευτή Λάρνακας κ. Ζαχαρίου ο οποίος ανέφερε πως ”σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν κόμματα και πως όλοι μαζί με ενότητα θα απαιτήσουμε δυναμικά τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων. Εμείς που είμαστε στην κυβέρνηση το λέμε ξεκάθαρα πως σε αυτό το θέμα κόμμα μας είναι η Λάρνακα και θα βρεθούμε δίπλα στους συνδημότες σε ότι αποφασιστεί να γίνει”. 

 

Διαβάστε επίσης: Πίστωση χρόνου δίνει η Λάρνακα για δεξαμενές…Δηλώσεις Βύρα (vid)

 

Πλέον είναι λαϊκή απαίτηση η δυναμική αντίδραση με μέτρα όπως κλείσιμο δρόμων στην περιοχή όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες, μποϊκοτάζ των εταιρειών στην πόλη και πολλά που ακούστηκαν στο Δημοτικό Θέατρο.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τον κόσμο της πόλης και σύντομα τόσο οι εταιρείες οι οποίες με τους δικούς τρόπους και τα δικά τους μέσα παίρνουν συνεχώς αναβολές και παρατάσεις, όσο και για την Κυβέρνηση η οποία ανανεώνει συνεχώς διατάγματα με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή μέρα όπου πλέον οι δεξαμενές είναι και με το νόμο ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ .

Ο αγώνας της πόλης μας τώρα ξεκινά και όπως είπε και ο κ.Βύρας προ ημερών είτε οι δεξαμενές θα μείνουν, είτε η πόλη…και τα 2 μαζί δεν γίνεται.

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
Δημοσιογράφος

Σχετικά νέα

X
Translate »