ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Δήμαρχος Αθήνεου μιλά στο City of Larnaka.com για τα αναπτυξιακά έργα του Δήμου

Tης Νίκης Μιχαήλ

Σε συνάντηση που είχε η ιστοσελίδα μας με το Δήμαρχο της Αθηένου τις προάλλες δεν παραλείψαμε να συζητήσουμε μαζί του και το θέμα των αναπτυξιακών έργων της πόλης, καθώς το νέο Δημοτικό Συμβούλιο έχει αναλάβει μόλις λίγους μήνες.

Ο κ. Κυριάκος Καρεκλάς μας ανέφερε ότι στο Δήμο έχουν γίνει μέχρι σήμερα αρκετά πράγματα τονίζοντας ότι δεν είμαι ο αρμόδιος να αξιολογήσει το έργο του, αλλά είναι κάτι που θα κάνει ο κόσμος. Ο ίδιος πιστεύει ότι έχουν κάνει πάρα πολλά σαν νέα επιτροπή μέσα στους λίγους μήνες που ανέλαβαν, καθώς πραγματοποιείται ακατάπαυστη εργασία από όλους για το καλό του Δήμου.

Για τα αναπτυξιακά έργα δήλωσε αρχικά “Να σας πω ότι έχουμε προωθήσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο Δήμος με τις μυρωδιές, που ίσως να είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που έχουν οι δημότες, έχουμε διευθετήσει με την ανάληψη των καθηκόντων μας , ως δημοτικό συμβούλιο να πιέσουμε και να ζητήσουμε προσφορά με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη μελετητής, ο οποίος κάνει μελέτη για νέα κτηνοτροφική ζώνη που θα βρίσκεται νοτιοανατολικά της Αθηένου”.

Συγκεκριμένα πρόσθεσε ότι έχει γίνει μελέτη με βάση κάποια γερμανικά πρότυπα και μοντέλα, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται ο οικισμός της Αθηένου , αλλά ούτε και το παραπλήσιο Τρούλλων και Αβδελλερού. Η νέα κτηνοτροφική ζώνη θα είναι σε μία περιοχή που δεν θα επηρεάζει κανένα και σ’άυτή θα μεταφερθούν όλες αυτές οι φάρμες που είναι κοντά στον οικισμό.

Μάλιστα τόνισε ότι “Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα αν καταφέρει ο δήμος μας να ολοκληρώσει αυτό το έργο και εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ολοκληρωθεί. Πολλά άλλα έχουν γίνει, κλείσαμε εκείνο το επικίνδυνο αυλάκι που συνέδεε το κέντρο δεξιώσεων Σταυμάνι με το κυκλικό κόμβο της εισόδου που είναι η δεξαμενή νερού μας. Με επείγουσες και συντονισμένες ενέργειες έγινε ένα πολύ καλό έργο”.

‘Έχουμε αρχίσει να κάνουμε ασφάλτους , όπου οι Αθηενίτες έχουν χρόνια να δουν να γίνονται άσφαλτοι και ήταν η πρώτη φάση γιατί προετοιμαζόμαστε για δεύτερη φάση ακόμα, διότι φέτος θα γίνουν και άλλοι κεντρικοί δρόμοι , δηλαδή, ξεκινήσαμε με κεντρικούς δρόμους για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις με τον κόσμο και έτσι να γίνουν σύγχρονοι δρόμοι επιτέλους” σύμφωνα με τον ίδιο.

Ένας άλλος τομέας που ο Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα είναι τα νερά της βροχής , καθώς όποτε βρέξει η Αθηένου πλημμυρίζει γεγονός που απασχόλησε το Δήμαρχο προσωπικά εδώ και χρόνια, καθώς ήταν η δουλεία του όπως είπε να λύνει αυτά τα προβλήματα στον Έπαρχο για 34 χρόνια.

Δεν πάω στο παρελθόν , είμαι στο παρόν, καθώς με ενέργειες πήγαμε στον Υπουργό Εσωτερικών και μας έγκρινε ένα ποσό 50.000 χιλιάδες ευρώ που χρειάζεται για να γίνει μελέτη υδρολογική. Ανέλαβα σαν Δήμαρχος και έχω ήδη ετοιμάσει τους όρους προσωπικά και τους έχω στείλει στα τμήματα να μας δώσουν απόψεις και μόλις πάρουμε την έγκριση, να βγούμε σε προσφορά να πάρουμε μελετητή και να αρχίσει η σταδιακή μελέτη και εκτέλεση έργων με τη βοήθεια της Κυβέρνησης για να λύσουμε και αυτό το σοβαρό πρόβλημα”, όπως είπε.

Βέβαια , δεν μένουν μέχρι εδώ τα προβλήματα της πόλης, ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα που είχε η Αθηένου και ίσως να μην μπορούσαν να κάνουν ακόμα και τους ασφάλτους, όπως έσπευσε να συμπληρώσει ο κ. Καρεκλας , έχει να κάνει με τις διαρροές του πόσιμου νερού. Καθημερινά έσπαζαν 5 με 6 σημεία στους αγωγούς.

“Αντιλαμβάνεστε σκάψιμο, φτιάξιμο εργατικά μηχανήματα έξοδα χαμένο νερό , τεράστιες ποσότητες νερού να χάνονται. Είχαμε φθάσει σε σημείο μια βδομάδα να έχουμε 35 σπασίματα και φανταστείτε τι σήμαινε αυτό. Είναι προς τιμήν του διευθυντή του Τμήματος Υδάτων , ο οποίος όταν του έθεσα το θέμα το είδε πολύ ζεστά και θετικά, μας βοήθησε, καθώς ήρθαν για 2 μήνες και έκαναν μελέτες, όπου μπήκαν ρυθμιστές πίεσης, οι οποίοι κοστίζουν αρκετά λεφτά και τα πλήρωσε το κράτος και έτσι έχει εξαφανιστεί το πρόβλημα. Δηλαδή έχει τώρα 2 μήνες έσπασε σε ένα δυο σημεία μια παροχή, αυτό μας επέτρεψε και εμάς να κάνουμε ασφάλτους. Φανταστείτε να κάναμε ασφάλτους και να έσπαζαν σε 5 6 σημεία κάθε μέρα τι θα γινόταν”.

Επίσης, συμπλήρωσε “Δεν έχουμε σταματήσει έχει γίνει ήδη αποτύπωση του δρόμου από το κυκλικό κόμβο της βιομηχανικής περιοχής μέχρι το κυκλοφοριακό κόμβο που είναι η δεξαμενή του νερού εκεί στην είσοδο μας από τη Λάρνακα και έχουμε πάρει 15.000 χιλιάδες ευρώ από τον Υπουργό Μεταφορών για να κάνουμε μελέτη για να αναβαθμίσουμε το δρόμο εισόδου της πόλης με πεζοδρόμια ποδηλατόδρομους πράσινο , να γίνει δηλαδή ένας δρόμος ποιότητας. Ακόμα δεν είναι δρόμος εισόδου ενός Δήμου όπως βλέπουμε σε άλλους δήμους δουλεύουμε πάνω σε αυτό το τομέα”.

Στο σημείο αυτό μας ανέφερε ότι έχουν φτιάξει όλο το αγροτικό δίκτυο με ένα πολύ μεγάλο κόστος που χρειαζόταν, ενώ τα συνεργία βρίσκονταν στο Δήμο για μήνες. Παράλληλα, μας ενημέρωσε ότι σύντομα θα λύσουν και το πλημμυρικό πρόβλημα που έχει μια περιοχή, αφού με τις βροχές το συγκεκριμένο σημείο καταλήγει σε ποταμό.

Ο κ. Καρεκλάς δεν ξέχασε να αναφερθεί και στο θέμα της πλατείας του Δήμου όπου χαρακτηριστικά σημείωσε ότι “Έχουμε πετύχει η πλατεία μας , η οποία είναι υποβαθμισμένη , από το Γενάρη να ζητηθούν προσφορές από το τμήμα Πολεοδομίας και οικήσεως ώστε να αρχίσει μια μελέτη σωστή και να τη βάλουμε μπροστά για να κατασκευαστεί και η πλατεία μας. Με δικές μας πιέσεις έχει μπει στο προϋπολογισμό και η Δημοτική αγορά και θα γίνει το 2018”.Η πλατεία όπως μας είπε ήταν μέσα σε σχεδιασμούς, μελέτες και εγκρίσεις, καθώς υπήρχε χρηματοδότηση πιο παλιά με μεγάλο δάνειο για το δήμο, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης διακόπηκε.

“Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Σαν δημοτικό συμβούλιο και σαν δήμαρχος ανέλαβα για να εξυπηρετήσω την Αθηένου. Μόνη μου έγνοια είναι η Αθηένου και θα κάνω ότι μπορώ αυτή τη πενταετία για να βοηθήσω το κόσμο της πόλης να έχει μια καλύτερη διαβίωση” είπε ως καταληκτικό του σχόλιο ο κ. Καρεκλάς.

Eπιμέλεια 
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

Σχετικά νέα

X
Translate »