Εκπαίδευση

Ολοκλήρωση επιμορφωτικών σεμιναρίων Αγροτουρισμού και στην πόλη μας

Πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, τα τριήμερα Επιμορφωτικά Εργαστήρια Αγροτουρισμού/Τουρισμού Υπαίθρου που συνδιοργάνωσαν το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) και η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ειδικών Ενδιαφερόντων και Πολιτιστικού Τουρισμού.

Τα Εργαστήρια διοργανώθηκαν σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Κύπρου (Πάφο, Λάρνακα και Τρόοδος) για διευκόλυνση της συμμετοχής. Τα εργαστήρια παρακολούθησαν συνολικά 60 άτομα, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι αγροτουριστικών καταλυμάτων, βιοτεχνιών και άλλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό υπαίθρου, εκπρόσωποι κοινοτικών αρχών, λειτουργοί οργανισμών που ασχολούνται με την τουριστική ανάπτυξη, μέλη μη κερδοσκοπικών οργανισμών (NGOs), κ.α.

Σκοπός των εργαστηρίων ήταν η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στον τομέα του αγροτουρισμού /τουρισμού υπαίθρου. Συγκεκριμένα, μέσα από τα εργαστήρια αυτά, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον αγροτουρισμό /τουρισμό υπαίθρου, να κατανοήσουν την έννοια και τη σημασία της αειφόρου ανάπτυξης και περιβαλλοντικής διαχείρισης στον τομέα του αγροτουρισμού /τουρισμού υπαίθρου, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να συζητήσουν καλές πρακτικές /παραδείγματα αγροτουριστικών καταλυμάτων, να γνωρίσουν τρόπους διαχείρισης της βιωσιμότητας μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του αγροτουρισμού /τουρισμού υπαίθρου, καθώς επίσης και να εξερευνήσουν τρόπους εφαρμογής του μάρκετινγκ και ειδικότερα του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ στον τομέα του αγροτουρισμού /τουρισμού υπαίθρου.

Στα εργαστήρια αξιοποιήθηκαν παρουσιάσεις, περιπτωσιακές μελέτες, ατομική ή/και ομαδική εργασία και συζήτηση και, ως εκ τούτου, οι συμμετέχοντες είχαν ενεργή εμπλοκή σε αυτά. Η αξιολόγηση των εργαστηρίων από τους συμμετέχοντες ήταν εξαιρετική και τα αποτελέσματα θέτουν τις βάσεις για παρόμοιες δράσεις στο άμεσο μέλλον.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »