Εκπαίδευση

Οι αλλαγές που θα φέρει η νέα σχολική χρονιά στη Δημοτική Εκπαίδευση

Μέσα Αυγούστου, αλλά το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει πως είναι στο τελικό στάδιο οι προετοιμασίες για την υποδοχή των χιλιάδων μαθητών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Πόσοι θα είναι φέτος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και ποιες αλλαγές φέρνει η νέα σχολική χρονιά στη δημοτική εκπαίδευση.

 

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά. Δημοτικά και νηπιαγωγεία είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τη Δευτέρα,11 Σεπτεμβρίου τους χιλιάδες μαθητές τους ενώ οι όποιες διαφοροποιήσεις που προκύπτουν λόγω των φετινών αλλαγών στην εκπαίδευση μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα τακτοποιηθούν.

Ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης Χρίστος Χατζηαθανασίου δήλωσε: “Πάμε πολύ καλά με τη στελέχωση των σχολείων και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ήδη από τις 3 Αυγούστου ανακοινώσαμε το μέγιστο μέρος των τοποθετήσεων και μετακινήσεων των εκπαιδευτικών δημοτικής εκπαίδευσης. Απομένει ένας μικρός αριθμός ακόμα, πρόσθετων διορισμών που δεν έγιναν μέχρι τώρα στη βάση του εγκεκριμένου αριθμού και η τοποθέτηση αυτών στα σχολεία, πράξη η οποία θα γίνει πριν το τέλος Αυγούστου”.

Η νέα χρονιά

50.952 μαθητές αναμένεται να φοιτήσουν στα δημόσια δημοτικά σχολεία φέτος, τους οποίους θα εκπαιδεύουν 4.398 δάσκαλοι. Ενώ σε ό,τι αφορά τα νηπιαγωγεία εκεί θα φοιτήσουν 11.749 παιδιά υπό την επίβλεψη 785 νηπιαγωγών.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαθανασίου, “το πλείστο μέρος των βιβλίων βρίσκεται στα σχολεία. Εκείνο που κάνουμε βασικά φέτος ως γενική πολιτική του Υπουργείου. Αφήνουμε φέτος περισσότερη παιδαγωγική αυτονομία στα σχολεία μας να καθορίσουν εκείνα τους στόχους τους, τους στόχους δηλαδή που έχει περισσότερο ένα σχολείο να υλοποιήσει”.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαθανασίου, υπάρχουν παιδιά που δεν φοιτούσαν στα νηπιαγωγεία την προηγούμενη χρονιά και αυτά θα αρχίσουν να φοιτούν σταδιακά, με την γενική προσέλευση να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

Θετικό για τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους, το γεγονός ότι φέτος στα σχολικά κυλικεία θα προσφέρονται βιολογικά προϊόντα και ειδική κατηγορία προϊόντων για παιδιά με ειδικές διατροφικές ανάγκες.

Πηγή: ant1wo.com

Σχετικά νέα

X
Translate »