Έχουμε θέμα

Οικογενειακή υπόθεση σκάνδαλο σε πρώην συνεργατική Λάρνακας

Απομυζούσαν πρώην Συνεργατική στη Λάρνακα για 50 και πλέον χρόνια πατέρας, γιος και εγγονός, σύμφωνα με καταγγελία της Ελεγκτικής Υπηρεσία στον Γενικό Εισαγγελέα. 
Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Ελεγκτή, οι τρεις έκοβαν και έραβαν θέσεις εργασίας, παχυλούς μισθούς, ωφελήματα και αποζημιώσεις με την έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής της Συνεργατικής.
Ο δεύτερος κατά ηλικία που τη διαδέχθηκε στη θέση του γραμματέα τον πρώτο,  αφυπηρέτησε πρόωρα το 2011, ύστερα από 24 χρόνια υπηρεσίας. Παρέλαβε παχυλή και αφορολόγητη αποζημίωση, κατόπιν γνωμάτευσης του τότε διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων και έγκρισης της Επιτροπής της Συνεργατικής.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, ο εν λόγω συνταξιούχος προσελήφθη ξανά στο Συνεργατικό ίδρυμα ως ειδικός σύμβουλος με μισθό και ωφελήματα που ανέρχονταν στις €120.000 ετησίως.
Επιπρόσθετα απολάμβανε 13ο, μηνιαίο επίδομα παραστάσεων 1.500 ευρώ, κάλυψη τηλεφωνημάτων, παροχή αυτοκινήτου, ασφάλεια ζωής και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στην κενωθείσα θέση του γραμματέα διορίστηκε αμέσως ο γιος του, κληρονομώντας και τον παχυλό μισθό του πατέρα του. Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, ο πατέρας αποχώρησε από τη θέση του ειδικού συμβούλου, λαμβάνοντας αποζημίωση επιπλέον €70.000, ενώ ο γιος του, υπέβαλε την παραίτηση του από το Συνεργατικό ίδρυμα το 2015.
Η υπόθεση είναι ενδεικτική του πλάτσικου που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια στον Συνεργατισμό, προτού αυτός συγχωνευτεί και αυξηθεί ο εποπτικός έλεγχος.
 Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »