Εκπαίδευση

Ξεκινούν τα Επιμορφωτικά – Τι πρέπει να ξέρετε

Στην υπενθύμιση ότι οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα θα διαρκέσουν αυστηρώς μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, προχώρησε μέσω ανακοίνωσης το υπουργείο Παιδείας, υπογραμμίζοντας πως δεν θα δοθεί παράταση. 

Οι εν λόγω δηλώσεις εγγραφής στα διάφορα προσφερόμενα θέματα, ξεκαθαρίζεται πως θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα των Κέντρων Επιμόρφωσης, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν το πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2017-2018, καθώς και σχετικές πληροφορίες. Όπως αναφέρεται, τα μαθήματα αναμένεται να αρχίσουν γύρω στις 23 του μήνα, με τα δίδακτρα να κυμαίνονται από €13,75 έως €55.

Ειδικότερα, από τη σχολική χρονιά 2017-2018, τα δίδακτρα μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου καθορίζονται στα €55 τόσο για την πόλη όσο και για την ύπαιθρο, σε όλα τα θέματα. Ωστόσο, όσοι θα παρακολουθήσουν μαθήματα και γεννήθηκαν πριν την 31η Οκτωβρίου 1952 θα πληρώνουν τα μισά δίδακτρα (€27,50).

Επιπρόσθετα, σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων το ποσό είναι επίσης μειωμένο κατά 50%, δηλαδή στα €27,50. Τα εν λόγω μαθήματα προσφέρονται σε συνολικά 24 συναντήσεις, μια φορά την εβδομάδα για διάρκεια 90 λεπτών.

Κάθε άτομο μπορεί να παρακολουθήσει όσα θέματα επιθυμεί συμπληρώνοντας ξεχωριστή δήλωση για κάθε θέμα.

Επιμορφωτικά Κέντρα λειτουργούν, τόσο στις αστικές πόλεις όσο και στα προάστια, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε κτήρια των σχολείων ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε άλλους κατάλληλους χώρους.

Όπως υπογραμμίζεται, «τα Επιμορφωτικά Κέντρα αποτελούν το μεγαλύτερο πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου, ηλικίας 15 ετών και άνω. Λόγω της ποιότητας της εργασίας, της ποικιλίας των θεμάτων και των χαμηλών διδάκτρων, το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε με θέρμη από το πλατύ κοινό της Κύπρου, αφού σε αυτά συμμετέχουν πάνω από 25.000 άτομα ετησίως».

Πηγή: philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »