Αθλητικά Νέα

Νέα Σαλαμίνα-Εθνικός 1-0: Λύτρωση στις… καθυστερήσεις

Μία περιπετειώδη, αλλά άκρως σημαντική νίκη (1-0) πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας. Ο Μακρίεφ έλυσε το γόρδιο δεσμό και στο 94′ του αγώνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο είχε κερδίσει ο Τσίνα, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Με δέκα ποδοσφαιριστές ο Εθνικός Άχνας από το 71′ του αγώνα λόγω αποβολής του Στόϊτσεφ.

Εικόνα Αγώνα: 

Με το 0-0 Νέα Σαλαμίνα και Εθνικός οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια του σταδίου “Αμμόχωσοτς”, ένα αποτέλεσμα που για την ώρα δεν βόλευε καμία από τις δύο ομάδες.
Και από τις δύο ομάδες έλειπε το καθαρό μυαλό τόσο στην τελική πάσα όσο και στις τελικές προσπάθειες (από τέσσερις για κάθε ομάδα), με την κατοχή να είναι μοιρασμένη κατά διαστήματα. Η Νέα Σαλαμίνα έπαιζε με μακρινές μπαλιές αν και οι οδηγίες του Στάικου Βεργέτη ήταν εντελώς αντίθετες. Από την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου και μετά ο Εθνικός πήρε τα πάνω του, με τη μεγάλη φάση να καταγράφεται υπερ των φιλοξενούμενων, με τον Χατζηβασίλη να σημαδεύει το δοκάρι στο 30′ της αναμέτρησης.
Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Εθνικός μπήκε ορεξάτος με τον Ζελάγια να στέλνει να επιχειρεί το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα έξω. Στο 67′ οι γηπεδούχοι απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία με τον Πεδρίτο από πολύ κοντά να μην σημαδεύει σωστά τον Τσίνα που ήταν σε ευνοϊκή θέση.
Μετά το 71’ ο Εθνικός υποχρεώθηκε να συνεχίσει το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Στόιτσεφ μετά από σκληρό παίξιμο στον Μακρίεφ. Σωστός ο Βασίλης Δημητρίου που απέβαλε τον ποδοσφαιριστή του Εθνικού. Η Νέα Σαλαμίνα ήταν πιο διεκδικητική μέχρι το τέλος του αγώνα και κυρίως όταν έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα, με τους «ερυθρόλευκους» να διαμαρτύρονται για πέναλτι στο 91′ στον Γιώργο Κολοκούδια. Ο ρεφ του αγώνα έδωσε κίτρινη στον Κολοκούδια για θέατρο, στο 94′ όμως σε ανατροπή του Τσίνα, δόθηκε πέναλτι.
Ο Ντίμιταρ Μακρίεφ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, λύνοντας το γόρδιο δεσμό, με τους “ερυθρόλευκους” να πανηγυρίζουν μία αγχωτική νίκη.
Οι συνθέσεις
Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Γκράσι, Άντονιτς, Τσίνα, Σκοπελίτης, Ιβάν (76’ Μπεμπέ), Μάτσι (60’ Μακρίεφ), Αβελάιρας, Άλεξ (46’ Πεδρίτο), Κολοκούδιας
Εθνικός: Πρότσεκ, Στόιτσεφ, Πιντσέλι, Αράμπαλ, Κιπιάνι (79’ Αρέστη), Γκριγκαλάβα, Χατζηβασίλης, Κυπριανού, Φιλίποφ (65’ Ιλουρίτζε), Ζελάγια

Βεργέτης: “Κρατάμε την επιμονή των παικτών”

Ο Ελλαδίτης τεχνικός των “ερυθρολεύκων” δήλωσε ότι κρατάνε την προσπάθεια και την επιμονή των παικτών μέχρι το τέλος.
Οι δηλώσεις του Στάικου Βεργέτη:
“Ξέραμε ότι θα παίζαμε με μία δυσκολοκατόρθωτη ομάδα. Δουλέψαμε στην εναλλαγή των πασών. Στο α’ ημίχρονο ανταποκριθήκαμε 100%, μετά γίναμε πιο πιεστικοί, βοήθησε και η αποβολή των αντιπάλων. Κρατάμε την προσπάθεια και την επιμονή των παικτών μας μέχρι το τέλος”.

– See more at: http://www.sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »