Έχουμε θέμα

Νέα ζωή στη Λεωφόρο Φανερωμένης – Θέμα το κυκλοφοριακό

Το τελευταίο διάστημα και με την άφιξη νέων καταστημάτων, παρατηρείται με μεγάλη ικανοποίηση η αύξηση της κίνησης στην λεωφόρο Φανερωμένης. Επιτέλους, μετά από καιρό η ξεχασμένη Λεωφόρος Φανερωμένης απέκτησε τη δική της ανάπτυξη με το άνοιγμα διαφόρων επιχειρήσεων, καφετεριών, ψησταριών κτλ.

Μερικά μεγάλα ονόματα από αυτά είναι και η γνωστή αλυσίδα καφέ Coffee Island, La croissanterie, υποκατάστημα FoodSaver και Ancoria Bank, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει νέο αρτοποιείο και Ιατρικό κέντρο. Η μεγάλη αυτή λεωφόρος στο κέντρο της πόλης, αποκτά ζωή και αυτό αποτελεί ανάσα για την αναπτυξιακή πορεία της Λάρνακας καθώς ανοίγονται θέσεις εργασίας και αυτό είναι θετικό.

image

Παρ’ όλα αυτά, σε θέματα οδικού δικτύου στην λεωφόρο επικρατεί ένα τεράστιο χάος, ειδικά τώρα που αυξήθηκαν και τα καταστήματα, άρα και η κικνηση. Μια μεγάλη ευθεία ΤΕΤΡΑΠΛΗΣ παρακαλώ πορείας, ασχέτως αν κατάντησε διπλής , χωρίς νησίδες, φώτα τροχαίας ή έστω τον απαραίτητο αριθμό αυτοελεγχόμενων διαβάσεων και οδηγούς να δρούν απερίσκεπτα. Τα πλείστα καταστήματα της λεωφόρου είναι γρήγορης εξυπηρέτησης και αυτό προκαλεί προβλήματα. Περνώντας από τη λεωφόρο σε ώρες αιχμής θα δει κάποιος αυτοκίνητα να σταυρώνουν από τη μια λωρίδα στην άλλη, άλλοι μα βγαίνουν από τη στάθμευση χωρίς να δουν, ενώ αναπτύσσονται και μεγάλες ταχύτητες φαινόμενο το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο.

Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση στη Λεωφόρο Φανερωμένης όπου πολλές επιχειρήσεις, καταστήματα, καφετέριες φιλοδοξούν να προσελκύσουν ακόμη περισσότερο κοινό.

Ήδη με την υπάρχουσα ανάπτυξη της λεωφόρου, είναι αυτονόητο το οδικό δίκτυο να παρέχει ασφάλεια και άνεση τόσο στο κοινό όσο και στους οδηγούς και απευθύνουμε έκκληση στο δήμο και την τροχαία να κοιτάξει το θέμα πριν να έχουμε δυσάρεστα.

 

Επιμέλεια κειμένου

Άντρια Σάββα

Συντακτική ομάδα

city2

 

Σχετικά νέα

X
Translate »