Αθλητικά Νέα

Μιχάλης Μανώλη «Tυχερός που καταφέρνω να κυνηγήσω το όνειρο μου»

Τον τίτλο της WMC I-1 στην Ταϊλανδέζικη Πάλη – Μουάι-Τάι κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Μιχάλης Μανώλη! Ο μόλις 21 χρονών παγκόσμιος πρωταθλητής από τη Λάρνακα θέτοντας νοκ-άουτ σε χρόνο ρεκόρ τον Athit Rueanphet,  έκανε τους φίλους του αθλήματος και όχι μόνο να παραμιλούν σηκώνοντας το βράδυ της Τρίτης (18/04) ψηλά την κυπριακή σημαία στο Χονγκ Κονγκ!

Του Τάσου Θεοδώρου

Το Balla λίγες ώρες μετά την τεράστια επιτυχία του Μιχάλη, ήρθε σε επικοινωνία μαζί του και σας παραθέτει όλα όσα ανέφερε για την πορεία προς τον τίτλο, τους μελλοντικούς του στόχους, αλλά και την οικογένειά του.

Το προφίλ του Μιχάλη

ΟΝΟΜΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΟ: ΜΑΝΩΛΗ

ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 01.09.1995

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΛΑΡΝΑΚΑ

ΥΨΟΣ: 1.85

ΒΑΡΟΣ: 67

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: SIT NUM NOI

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ/ΤΙΤΛΟΙ: 24 επαγγελματικούς αγώνες ανάμεσα στους οποίους και στο Lumpinee stadium (νίκη με Technical Knock Out) και πολλούς ερασιτεχνικούς

                                  Χρυσό στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες  (ερασιτεχνικοί τίτλοι)

                                 Ασημένιο στους Παγκόσμιους Αγώνες    (ερασιτεχνικοί τίτλοι)

                                 Kimbo Super Fight 2015

                                 GP Muay Thail 2015

                                 National Championship

                    W.M.C I-1 Global Championship Belt 2016

                                W.M.C. I-1 Super Fight Champion 2017

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στο Balla:

Καλημέρα Μιχάλη και συγχαρητήρια! Έχει συνειδητοποιήσει τι πέτυχες;

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που μπήκα στο στάδιο όπου διοργανώνονται αυτοί οι αγώνες. Να βλέπεις τόσο κόσμο, τόσους έμπειρους αθλητές και εσύ να είσαι ανάμεσα τους είναι τιμητικό. Εντάξει γενικότερα θέλω να θεωρώ πω είμαι προσγειωμένος κα αθλητής και άνθρωπος, έτσι κάθε επιτυχημένο αγώνα τον αντιλαμβάνομαι σαν μια νέα εμπειρία και νέο μάθημα. Παραμένω συγκεντρωμένος και βλέπω μπροστά για τον επόμενο αγώνα, ο οποίος είναι και σύντομα. Αγωνίζομαι για ζώνη ξανά στη Αγγλία στις 7 Μαίου, αυτή τη φορά για την I.C.O».

Δεν βλέπουμε αρκετούς Κύπριους να φτάνουν συχνά σε αυτά τα επίπεδα…

«Θεωρώ πως υπάρχουν καλοί Κύπριοι αθλητές, όμως δυστυχώς δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και στήριξη. Αντιλαμβάνομαι πως αυτό είναι χιλιο υπομένο  όμως είναι η αλήθεια».

Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου να φύγεις από την Κύπρο;

«Σίγουρα είναι δύσκολο να είσαι μακριά από τους φίλους και την οικογένεια σου. Είναι εξαντλητικά πολλές οι ώρες της προπονησής, όμως δεν το μετανιώνω. Είναι θυσίες που ένας αθλητής πρέπει να τις κάνει εάν θέλει να πετύχει. Η Ταυλάνδη είναι η γενέτειρα του αθλήματος με το οποίο ασχολούμαι και το να προπόνησε εδώ είναι ότι καλύτερο. Έχω μάθει πολλά, το γυμναστήριο μου και οι δικοί μου άνθρωποι με στηρίζουν και νιώθω πολύ τυχερός που καταφέρνω να κυνηγήσω το όνειρο μου».

Πόσο εύκολο είναι να στεφθεί κάποιος για δεύτερη χρονιά παγκόσμιος πρωταθλητής;

«Απαιτεί τις θυσίες που κάνει κάθε επαγγελματίας αθλητής. Εξαντλητική δίαιτα, 6 ώρες προπόνησης τη μέρα, πολλές ώρες τροχάδι για να βελτιώσεις την αντοχή σου. Όσο ήμουν και στην Κύπρο  έχανα εξόδους με φίλους, με την οικογένεια, αφού για να ανταπεξέλθεις πρέπει να ξεκουράζεσαι και αρκετά».

Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;

«Είναι κυρίως το ότι είσαι μακριά από τους φίλους σου και τους δικούς σου. Είναι δύσκολο να μην έχεις κάποιο να μιλάς στη γλώσσα σου, να μπορείς να βγεις όποτε θές. Φυσικά όμως δεν το μετανιώνω αυτό είναι το όνειρο μου από πού μικρή ηλικία».

Ποιοι είναι οι επόμενοι σου στόχοι;

«Προσπαθώ να μην βλέπω μακριά και να κρατώ τα πόδια μου στη γη. Είμαι συγκεντρωμένος στον επόμενο μου αγώνα. Φυσικά  και θέλω να πάω όσο πιο ψηλά γίνεται και να διακριθώ στο άθλημα, εάν μπεί τελικά στους Ολυμπιακούς (έχει αναγνωριστεί αλλά ακόμα δεν είναι ολυμπιακό άθλημα),  σίγουρα θα είναι ένας απ τους στόχους μου».

Υπάρχει κάτι που θέλεις να ξέρει ο κόσμος στην Κύπρο;

«Ότι παρ’ όλο που δεν υπάρχει η απαραίτητη στήριξη προς τους αθλητές γενικότερα αλλά και ειδικότερα στο δικό μου άθλημα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι φέροντας τα χρώματα της Κύπρου».

Πηγή: balla.com.cy

     

Image may contain: one or more people

Image may contain: one or more people, night and crowd

Image may contain: night and crowd

Image may contain: one or more people and night

Σχετικά νέα

X
Translate »