Έχουμε θέμα

Μια εικόνα χίλιες λέξεις….

Tης Νίκης Μιχαήλ

Αν και θετικό το γεγονός  της έναρξης των εργασιών για τη βελτίωση του δρόμου στη περιοχή της Αρμένικης Εκκλησίας,  ένα θέμα το οποίο ταλαιπωρούσε αρκετό καιρό  ιδιαίτερα τα άτομα που διακινούνται με τροχοκαθίσματα και παιδικά καροτσάκια,  βλέπουμε ότι ασυνείδητοι πολίτες δεν έχουν αντιληφθεί το λόγο της προσπάθειας για αποκατάσταση της περιοχής με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να σταθμεύουν στο συγκεκριμένο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα μετά από δήλωση του Δημάρχου όσον αφορά την προσαρμογή του δρόμου τονίστηκε ότι θα καταργηθούν οι χώροι στάθμευσης αριστερά του δρόμου και θα πλατύνουν τα πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά, ενώ παράλληλα θα τοποθετηθούν πασσαλάκια.

Ο λόγος που τοποθετήθηκαν τα πασσαλάκια είναι ακριβώς για να μην σταθμεύει κανένας στη περιοχή , διότι ο δρόμος εκεί είναι αρκετά στενός. Ως εκ τούτου αν και οι εργασίες ξεκίνησαν κάνοντας φανερό ότι απαγορεύεται η στάθμευση ορισμένοι οδηγοί επαναλαμβάνουν την ίδια πράξη.

Είναι μεγάλη η δυσαρέσκεια του να συναντάς τέτοιου είδους ασυνείδητες συμπεριφορές. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι αρκετά στενός και γινόταν ακόμη στενότερος, καθώς αρκετοί στάθμευαν στα αριστερά του δρόμου. Σήμερα καθώς τοποθετήθηκαν τα πασσαλάκια σκεφτείτε πόσο περισσότερο θα στενεύει ο δρόμος αν να σταθμεύουν στη περιοχή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η τροχαία θα πρέπει να καταφύγει σε αυστηρότερα μέτρα ούτως ώστε να τιμωρούνται αυτοί που παρανομούν , αλλά και εμείς να αποφεύγουμε τη στάθμευση στη περιοχή.

Με την έναρξη των εργασιών είδαμε κάτι πολύ θετικό μετά από χρόνια απραξίας (ανεξάρτητα από την οπτική ασχήμια των πασσάλων), ένα σημαντικό πρόβλημα του κέντρου της πόλης, δηλαδή, να προχωρά με λύση, έστω και προσωρινή, αλλά είναι πραγματικά λυπηρό να αντικρίζεις αυτή την εικόνα.

 

Ας αναλογιστούμε επομένως τι περνούν αυτά τα άτομα καθημερινά στη διακίνηση τους και να πράξουμε αναλόγως και εμείς ως συμπολίτες τους.

Η πιο κάτω φωτογραφία σίγουρα είναι αυτό που λέμε ”Μια εικόνα χίλιες λέξεις”

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

Σχετικά νέα

X
Translate »