ΑΕΚ

Με μαγκιά και Ακοράν στα play-off (photos-video) – Πιθανοί αντίπαλοι

Η ΑΕΚ αν και λαχτάρησε μέσα στην έδρα της Ντινάμο Μινσκ, κατάφερε να βρεθεί στην επόμενη φάση του Europa League, και πιο συγκεκριμένα, δύο ματς μακριά από τους «χρυσοφόρους» ομίλους της διοργάνωσης.

 

Η ενημέρωση είναι μια χορηγία του Alexander College / UWE Bristol

Η δευτεραθλήτρια Κύπρου παρουσίασε δύο πρόσωπα κόντρα σε μία μέτρια ομάδα, και αυτό παραλίγο να της στοιχίσει, αφού βρέθηκε να χάνει με αμφισβητούμενο πέναλτι του Σαρόκα (47΄), και εν συνεχεία γλίτωσε πολλές φορές από του «χάρου τα δόντια».

Η οριστική «λύτρωση» για τους φιλοξενούμενους, ήρθε όταν ο Ακοράν (90+) σκόραρε σε άδεια εστία, μιας και ο Ιγκνάτοβιτς είχε περάσει σε ρόλο σέντερ φορ, για κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι. Ο Ισπανός με ωραίο σπρίντ διέσχισε μεγάλη απόσταση στο γήπεδο και με πλασέ «έγραψε» το τελικό 1-1.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ εμφανίστηκε αποφασισμένη να «τελειώσει» την αντίπαλο της, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δίχως να κάνει αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, είδες τους ποδοσφαιριστές του να «βγάζουν» διάθεση και φάσεις. Η κατοχή της μπάλας ήταν συνεχώς στους Λαρνακείς, με την πρώτη φάση να σημειώνεται στο 6΄ με τον Φλοριάν να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά εκτός εστίας με το κεφάλι. Η πίεση από τους φιλοξενούμενους αυξάνονταν, αλλά το τέρμα δεν έρχονταν, ούτε καν στο γυριστό σουτ του Φλοριάν (19΄) έπειτα από το φάουλ που εκτέλεσε ο Λαρένα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ούτε ο Τρισκόφσκι κατάφερε να νικήσει τον Ιγκνάτοβιτς που «κρατούσε» μόνος του, την ομάδα του στο «κόλπο» της πρόκρισης. Η Ντινάμο επιθετικά δεν δημιούργησε με τον κόσμο να είναι δυσσαρεστημένος και τον Ουρένκα να «φωνάζει» διαρκώς μέχρι την ανάπαυλα που βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Ντινάμο Μινσκ έφτασε στο γκολ, μία εξέλιξη που αδίκησε την ΑΕΚ για τη συνολική παρουσία της. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τρισκόφσκι στον Οστούρκ, μία «τραβηγμένη» απόφαση του ρέφερι. Ο Σαρόκα ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε για το 1-0.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, οι Λευκορώσοι «πάτησαν» γκάζι με αποτέλεσμα να «εγκλωβίσουν» το σύνολο του Ιδιάκεθ. Οι Νουγιόκ, και Κουζμένοκ δεν βρήκαν εστία, και έτσι η ΑΕΚ «κρατούσε» τη πρόκριση στα «χέρια» της. Στο 58΄ ο Λαρένα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ιγκνάτοβιτς, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων, μπλόκαρε με υπερπροσπάθεια.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν υπνωτισμένοι, και δε το πλήρωσαν, παρόλο που θα μπορούσαν στο 75΄με τον Σαρόκα. Ο σκόρερ της Μινσκ σούταρε άουτ, μέσα από τη μικρή περιοχή, και ένα «ουφ» ακούστηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μπίκοφ πήρε δεύτερη κίτρινη με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές. Αυτό, δεν προβλημάτισε πολύ την Ντινάμο που πίεζε για ένα δεύτερο τέρμα.

Σε μία από τις τελευταίες προσπάθειες, πήρε δύο «μαζεμένα» κόρνερ, ο έμπειρος γκολκίπερ πέρασε στην επίθεση, η άμυνα αντεπεξήλθε, και ο Ακοράν πήρε τη μπάλα, διέσχισε μεγάλη απόσταση στο γήπεδο και με πλασέ, «κλείδωσε» τη παρουσία της ΑΕΚ στα «play-off» του Europa League, για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Δίχως αμφιβολία, οι Λαρνακείς δίκαια βρίσκονται σε αυτό το σημείο, αφού αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο, αν αναλογιστεί κανείς, την εποχή στην οποία βρισκόμαστε. Οι ομάδες δεν είναι απόλυτα έτοιμες, και όμως η ΑΕΚ ικανοποιεί την διοίκηση και τον κόσμο της.

Οι συνθέσεις:

Ντινάμο Μίνσκ (Ουρένκα): Ιγνάτοβιτς, Κουζμένοκ, Γκάλοβιτς, Όστρουκ, Μπίκοφ, Σαρόκα, Κάρποβιτς, Κχλιόμπας (70΄ Νίκολιτς), Νόγιοκ, Κχβασίνσκι (46΄ Λούκιτς), Λέκοβιτς (77΄ Σατσίβκο).

ΑΕΚ Λάρνακας (Ιδιάκεθ): Πάμπλο, Αντωνιάδης, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Τέτε (73΄ Ακοράν), Τρισκόφσκι (83΄ Μουρίγιο), Χέφελ (61΄ Τομάς), Λαμπάν, Τολεμές.

 

Η ενημέρωση είναι μια χορηγία του Alexander College / UWE Bristol

Οι πιθανοί αντίπαλοι των ΑΕΚ, Απόλλωνα και ελλαδικών ομάδων!

Στους ισχυρούς θα βρίσκεται όπως ήταν δεδομένο ο ΠΑΟΚ, ενώ στους ανίσχυρους ήταν γνωστό ότι θα βρίσκονται η ΑΕΚ Αθηνών, ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ Λάρνακας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες των πλέι-οφ θα διεξαχθούν στις 17 και 24 Αυγούστου.

Αναλυτικά τα γκρουπ της κλήρωσης του Europa League (με μοναδική εκκρεμότητα μία θέση ανάμεσα σε Μπράγκα και ΑΙΚ Στοκχόλμης) είναι τα εξής:

ΙΣΧΥΡΟΙ

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 87.106
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 67.256
Άγιαξ (Ολλανδία) 67.212
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 60.999
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 51.840
Μίλαν (Ιταλία) 47.666
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 40.635
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 40.570
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 39.480
Μπράγκα (Πορτογαλία) 37.366 ή ΑΙΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) 9.945
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 35.080
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 34.175
Κράσνονταρ (Ρωσία) 32.106
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ (Λευκορωσία) 29.475
Έβερτον (Αγγλία) 29.192
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 28.450
Μαρσέιγ (Γαλλία) 28.333
Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) 26.050
Μακάμπι Τελ-Αβίβ (Ισραήλ) 23.375
Αούστρια Βιέννης (Αυστρία) 17.070
Μίντιλαντ (Δανία) 16.300
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 16.075

Σχετικά νέα

X
Translate »