Έχουμε θέμα

Μετά το πάρτι…η ”καταστροφή” στις Φοινικούδες…έντονες αντιδράσεις

Ο Δήμος οφείλει να λαμβάνει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τους διοργανωτές 

Κανένα σεβασμό στην παραλία των Φοινικούδων δεν έδειξαν οι διοργανωτές του ”Φεστιβάλ Χρωμάτων”. Αφού χρησιμοποίησαν συγκεκριμένο χώρο (απέναντι από τα Mc Donalds) για να διοργανώσουν τη σχετική εκδήλωση δεν ανταποκρίθηκαν σε κάνενα σήμειο για την καθαριότητα του χώρου με αποτέλεσμα το πρωί της Κυριακής τόσο τουρίστες και ντόπιοι λουόμενοι αλλά και τα συνεργεία του Δήμου να βρεθούν μπροστά σε μια εικόνα αποτροπιασμού. Σκουπίδια και χρώματα από τις σκόνες μπογιάς  που χρησιμοποιήθηκαν στην εκδήλωση, έγιναν ένα με την άμμο.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε σαν θέμα τα χρώματα όπου χρησιμοποιήθηκαν σκόνες μπογιάς. Σίγουρα όταν διοργανώνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα πρέπει πριν δίνεται η άδεια από το Δήμο, να παίρνει όλες τις διαβεβαίωσεις από τους διοργανωτές ότι ο χώρος την επομένη θα είναι πεντακάθαρος και έτοιμος για το κοινό. Σε αντίθετη περίπτωση το τσουχτερό πρόστιμο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

 

Έντονες αντιδράσεις από την Β αντιπρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Συμμαχία Πολιτών, Έφη Ξάνθου και το Δημοτικό Σύμβουλο ΑΚΕΛ Λάρνακας κ. Μάριο Κουκουμά.

Πέραν από τα μηνύματα που λάβαμε στη σελίδα από το κοινό της πόλης οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, αντιδράσεις είχαμε και από την κ. Έφη Ξάνθου και τον κ. Μάριο Κουκουμά οι οποίοι μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών αντέδρασαν για την είκονα που παρουσίαζε ο χώρος σήμερα το πρωί.

Η κυρία Ξάνθου γράφει στην ανάρτησή της:

«Αυτή ήταν η κατάσταση που αντίκρισα πρωί πρωί στην παράλια των Φοινικούδων σήμερα στη Λάρνακα. Ντροπή στους διοργανωτές του «Φεστιβάλ» χρωμάτων, ντροπή και σε αυτούς που «διασκέδαζαν» χθες ρίχνοντας όλα τα σκουπίδια τους στην παραλία. Αλλά αυτά τα τοξικά χρώματα που έριξαν πάνω στην άμμο, σκέφτηκαν ότι παιδάκια θα περπατήσουν/παίξουν σε αυτή την άμμο ανέμελα και μπορεί να πάθουν τίποτα; Οι άνθρωποι του συνεργείου του Δήμου τι τους έφταιξαν; Άσε που έγιναν και ζημίες σε τραπεζάκια και κρεβατάκια του Δήμου Λάρνακας».

 

Η ανάρτηση του κ. Μάριου Κουκουμά ανέφερε:

«Όταν λέμε να βάλουμε χρώμα στην πόλη μας, δεν εννοούμε αυτό…
Τα συνεργια του Δημου εχουν αποκαταστήσει την περιοχή. Αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση των διοργανωτών για την μετα-εκδηλωση καταστάση του χωρου και δυστυχώς αναδεικνύει και σημαντικες ελλείψεις όσον αφορά στην επιτήρηση αυτών των εκδηλώσεων όσο και στην διαδικάσία παραχώρησης δημοτικών χώρων (ίσως η προυπόθεσης εγγυητικής για την παραχώρηση δημόσιων χώρων να είναι μία αρχή). Η τιμωρία αν και δεν είναι λύση στην προκειμένη περίπτωση είναι μάλλον η ενδεικνυόμενη. Δυστυχώς όμως το ζητούμενο και πάλι είναι η δημιουργία συνείδησης και νοοτροπιάς σεβασμού της δικιάς μας περιουσίας, της δημόσιας και δημοτικής».

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα σε ανοικτή συναυλία που διοργάνωσαν τα Mc Donalds όπου έδωσε το παρών του 2000 κόσμος, την επομένη ημέρα στις 09:00 το πρωί η παραλία ήταν λες και δεν έγινε τίποτα, αφού ακόμη και η σκήνη δεν υπήρχε στο χώρο. 

Είναι καιρός να μάθουμε να σεβόμαστε όταν χρησιμοποιούμε δημόσιους χώρους για τέτοιες διοργανώσεις. Οι παραλίες της πόλης μας είναι για το κοινό και το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τις διατηρούμε καθαρές.

Δείτε τις ντροπιατικές φωτογραφίες από το χώρο

 

     

 

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »