Breaking News

Έχουμε θέμα

Μεγάλο το πρόβλημα κυκλοφορίας στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

Της Νίκης Μιχαήλ

Μεγάλο πρόβλημα προκαλείται στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, καθώς καθημερινά πολλοί από τους οδηγούς σταθμεύουν στη δεξιά λωρίδα του δρόμου και άλλοι στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα ο δρόμος να μετατρέπεταιι σε μονής διέλευσης. Για το θέμα αυτό η σελίδα μας έγινε δέκτης πολλών παραπόνων από συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν καθημερινά τη συγκεκριμένη οδό κυρίως από το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός  ότι ο συγκεκριμένος δρόμος διαθέτει πολλές υπηρεσίες  και αποτελεί οδό με αυξημένη εμπορική κίνηση,  κατάσταση που οδηγεί στη συχνή χρήση του. Γι‘ αυτό το λόγο πολλοί που θέλουν να εξυπηρετηθούν προκαλούν το συνωστισμό στη περιοχή, καθώς σταθμεύουν κοντά στις υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα η απόσταση που μετατρέπεται σε λωρίδα μονής διέλευσης  υπολογίζεται στα 150 μέτρα γεγονός που κάνει τη κυκλοφορία του δρόμου αφόρητη για τους οδηγούς που επιθυμούν να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι σοβαρότατη , καθώς πολλοί που σταθμεύουν στην οδό δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που δημιουργείται και αυτό ίσως να οφείλεται και στη κουλτούρα μας σαν λαός που θέλουμε να σταθμεύουμε έξω από το χώρο θέλουμε να πάμε.

Ωστόσο, το ζήτημα μπορεί να επέλθει λύσης μέσω της τροχαίας η οποία οφείλει να λάβει κάποια μέτρα αλλά και από το κόσμο που επιθυμεί να εξυπηρετηθεί, καθώς μπορεί να σταθμεύει σε οικόπεδο (δεν γνωρίζουμε φυσικά αν επιτρέπεται απλά υπάρχουν άτομα που παρκάρουν) δίπλα από την Τράπεζα της Alpha Bank, όσο είναι διαθέσιμο και μπορεί να εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν να πάνε στην Alpha Bank, Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου και ΑΗΚ . Επίσης οι οδηγοί μπορούν να σταθμεύσουν στις καθέτους που εφάπτονται της οδού που δεν επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την τροχαία κίνηση. Με αυτό τον τρόπο η κυκλοφορία στην συγκεκριμένη οδό θα γίνει πιο ομαλή και θα μειωθεί η συμφόρηση του δρόμου.

 

Πιο κάτω παρουσιάζουμε ένα σχεδιάγραμμα της περιοχής. Με κόκκινο χρώμα είναι η Κων/νου Παλαιολόγου. Με κίτρινο χρώμα είναι το ιδιωτικό οικόπεδο που απέχει μόλις 100μ από την ΑΗΚ και μπορεί να εξυπηρετεί και την επαρχιακή διοίκηση και την Αlpha Bank και με πράσινο οι κάθετοι και οι παράλληλοι οδοί που μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους οδηγούς.

 

Αναμένουμε ότι η εισήγηση μας θα εισακουστεί, καθώς και εμείς ως δημότες της Λάρνακας οφείλουμε τη σωστή συμπεριφορά προς τη πόλης μας, με αποτέλεσμα η  κατάσταση να αλλάξει και ο δρόμος να επέλθει πάλι στη φυσική  του κυκλοφορία ούτως ώστε  κανένας να μην ταλαιπωρείται.

 

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

Σχετικά νέα

X
Translate »