Breaking News

Going out

Μαθήματα Δημιουργικής Ποιητικής Γραφής και Ανάγνωσης στο «Σπίτι της Κοντέας»

Οι συναντήσεις θα είναι τρίωρες και θα γίνονται μία φορά το μήνα

Μαθήματα Δημιουργικής Ποιητικής Γραφής και Ανάγνωσης διοργανώνουν μια φορά το μήνα στο «Σπίτι της Κοντέας», το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοντέας και το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο.

Εισηγήτρια είναι η Ποιήτρια-Δοκιμιογράφος Ευτυχία- Αλεξάνδρα Λουκίδου, η οποία θα μεταφέρει την εμπειρία και τη γνώση της σε θέματα που αφορούν την τεχνική και την ουσία της ποίησης και του διηγήματος καθώς και την κριτική ανάλυση των κειμένων, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το εργαστήρι ποιητικής τέχνης και δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής αποβλέπει στην κινητοποίηση της προσωπικής φωνής του καθενός, ώστε μέσα από μια σειρά θεωρητικών και πρακτικών μεθόδων να συνδυαστεί γόνιμα η φαντασία με τη γλωσσική και μορφική ακρίβεια, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η επαφή τόσο με τη νεοελληνική ποίηση όσο και με τη μεταφρασμένη θα δώσει τη δυνατότητα για μια κειμενική αλλά και διακειμενική σχέση, ώστε να επισημανθούν οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους άλλοι ποιητές και συγγραφείς πειραματίστηκαν.

Κατά τη δημιουργική γραφή οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να συνδυάζουν το γνωστικό τους υλικό με τη φαντασία, αξιοποιώντας τις πολλαπλές δυνατότητες της γλώσσας.

Οι συναντήσεις θα είναι τρίωρες και θα γίνονται μία φορά το μήνα ημέρα Σάββατο, ενώ θα υπάρχει κι  εξ αποστάσεως παρακολούθηση και επιμέλεια κειμένων από την εισηγήτρια για τον κάθε συμμετέχοντα ατομικά.

Σχετικά νέα

X
Translate »