Breaking News

Αθλητικά Νέα

Λούης Δημητρίου: Έχουμε θέμα με τη διαιτησία, υπάρχει ανέλιξη αλλά…”

Χείμαρρος ο Λούης Δημητρίου στο Ράδιο Πρώτο. Σε εκπομπή του στο σταθμό μας ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, μίλησε στον Πολύβιο Αλεξάνδρου για αρκετά σημαντικά θέματα που αφορούν το κυπριακό μπάσκετ. Σοβαρό το πρόβλημα που υπάρχει με τους διαιτητές, μεγάλη ανάπτυξη στις εθνικές μας ομάδες. “Του χρόνου θα γίνουν 9 ομάδες, εγώ προτιμώ 8, όμως έχουμε θέμα με τη διαιτησία. Από το β’ γύρο αναγκαστήκαμε να έχουμε ξένους. Η έκθεση του Ισραηλίτη από τη FIBA ήταν καταπέλτης”, ανέφερε στο σταθμό μας ο κ. Δημητρίου.
Οι δηλώσεις του προέδρου της ΚΟΚ Λούη Δημητρίου στο Ράδιο Πρώτο:
Για τις ποινές: Είχαμε και αποκλεισμό προπονητών φέτος, πρέπει όλοι να πλεύσουν με τους κανονισμούς της ομοσπονδία. Στο σημείο του κόσμου δεν έχουμε φτάσει ακόμα. Έχουμε αποτρέψει αρκετά επεισόδια σε συνεργασία πάντοτε με την Αστυνομία. Σε αυτό το κομμάτι δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Κανένας τελικός δεν είχε πρόβλημα. Αυτό πρέπει να το δουν και τα σωματεία.
Και στα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε μόνο μία τηλεόραση και όχι άλλα αθλήματα. Μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Τώρα υπάρχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουμε ευρωλίκγα, nba. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν υπάρχει κόσμος. Υπάρχουν σωματεία όπως ο Κεραυνός και η ΕΘΑ καθαρά μπασκετικά, ο ΑΓΡΟΣ, ο Όλυμπος, ο Αχιλλέας. Υπάρχουν και παραδοσιακές ομάδες με κόσμο. Μας λείπει η ΑΕΛ που είναι μεγάλο σωματείο με αρκετό κόσμο. Έχω διαβεβαιώσεις από τον κ. Σοφοκλέους ότι η ΑΕΛ θα ανέβει ξανά στην κατηγορία όπως επίσης και ο Αχιλλέας.
Του χρόνου θα γίνουν 9 ομάδες, εγώ προτιμώ 8, όμως έχουμε θέμα με τη διαιτησία. Από το β’ γύρο αναγκαστήκαμε να έχουμε ξένους. Η έκθεση του Ισραηλίτη από τη FIBA ήταν καταπέλτης. Έχουμε υψηλό επίπεδο ομάδων και η διαιτησία μας έχει μείνει πίσω. Αποταθήκαμε στην Ελλάδα και στο Ισραήλ και βοηθάνε τους δικούς μας να εξελιχθούν. Υπάρχει ανέλιξη, αλλά χρειάζεσαι χρόνο. Χρειαζόμαστε μία πενταετία για να μην έχουμε την ανάγκη των ξένων. Οι σχολές λειτουργούν άψογα. Είχα συνάντηση τις προάλλες με την ελληνικό ομοσπονδία. Υπάρχει σκέψη να εντάξουμε τους δικούς μας στους κόλπους της Ελλάδας, χρειάζεται έγκριση από τη FIBA, η οποία γνωρίζει το πρόβλημα.
Έχουμε σαν ομοσπονδία προστατέψει αρκετά τους διαιτητές. Πρέπει να διαβάσουν αρκετά, χρειάζονται χρόνο. Υπάρχει σκέψη να εντάξουμε το πρόγραμμα της διαιτησίας στο πανεπιστήμιο. Τα σωματεία ξοδεύουν αρκετά λεφτά και θέλουν να έχουν μία δίκαιη διαιτησία.
Στη γυναικεία καλαθόσφαιρα υπάρχουν αρκετά προβλήματα, δεν τα λέω εγώ αλλά η εικόνα μιλά από μόνη της. Έγιναν λάθη στο παρελθόν. Επιλέγω ν’ αγωνιστώ στην Ευρώπη γι’ αυτό και δίνω μεγάλη σημασία. Η πρόεδρος του γυναικείου της FIBA, έρχεται Κύπρο τέλος του μήνα. Θα υπάρχει και οικονομική στήριξη να είστε σίγουροι, ήδη θα αυξηθούν οι ομάδες.
Για τις Εθνικές ομάδες: Πέντε χιλιάδες κόσμος κατέκλυσε το “Ελευθερία”, μπράβο στο μάρκετινγκ της ομοσπονδίας, είμαστε σε υψηλά επίπεδα. Το Ράδιο Πρώτο είναι πάντα δίπλα μας. Υπάρχει τεράστιο πρόγραμμα.
Η Εθνική Κύπρου ποτέ δεν είχε μαζέψει τόσο κόσμο, ποτέ δεν είχε κερδίσει την Πορτογαλία. Ποτέ δεν είχε η Κύπρος τέτοιο αναπτυξιακό. Είμαστε πολύ καλά στελεχωμένοι. Όλες οι ομάδες πλην της Κ18 είμαστε στη β’ κατηγορία. Τα παιδιά που θα πάνε Κόσοβο θα μας φέρει το χρυσό.

Σχετικά νέα

X
Translate »